Månedens Spirituelle Film

"Winged Migration (Fugler i flukt)"

Dato: lørdag 30. september 2006
kl. 14.00 (billettkjøp fra kl. 13.00)
Visningssted: SORIA MORIA KINO


 

Winged Migration

 

 

 

Winged Migratio image

 

 

Winged Migration albatross

 

 

 

Winged Migration

I mer enn åtti millioner år, har fuglene behersket himmelen, havet og jorden. Hver vår flyr de enorme distanser over kloden. Hver høst flyr de den samme ruten tilbake. Denne filmen er resultatet av fire år der vi har fulgt dem på deres enestående odysseer i den nordlige hemisfære og så den sørlige, der de flyr over hav og kontinenter."

- Jacques Perrin (fra Winged Migration)

Han trengte fem filmteam bestående av mer enn 450 personer, inkludert 17 piloter og 14 fotografer, for å følge forskjellige sorter trekkfugler gjennom 40 nasjoner og på alle syv kontinenter. Filmen dekker landskap som varierer fra Eiffeltårnet og Monument Valley til avsidesliggende steder som Arktis og Amazonas. Alle slags menneskeskapte maskiner ble benyttet, inkludert fly, glidefly, helikoptre og ballonger. Utallige oppfinnsomme teknikker og utspekulert designede kameraer ble brukt for å la filmskaperne fly ved siden av, over, under og foran fuglene.

Winged Migration tar oss fra hav til snøkledte fjelltopper, fra himmelhvelvingene til våtmarker og sumpområder, fra frossen tundra og brennhete ørkener til fredelig landsbygd. Resultatet er en slående vakker film som åpner våre øyne for de uendelige miraklene i naturens verden.

Jacques Perrin har i en årrekke vært blant Frankrikes mest anerkjente produsenter og skuespillere og har de seneste årene hatt suksess for sine naturfilmer, blant annet Le Peuple Singe (om aper), Microcosmos (om insekter), og Himalaya (om eksotiske og utilgjengelige steder). Med sin siste film har han påtatt seg sin største utfordring så langt: Å utforske mysteriet om trekkfuglenes reiser.

 

 

 

 

Winged Migration flamingo