Månedens Spirituelle Film

Norgespremiere!

"Patch Adams"

Dato: lørdag 27. september 2008
kl. 12.00 (billettkjøp fra kl. 11.00)
Visningssted: VIKA KINO


 

Patch Adams cover

www.patchadams.com

 

 

 

The real Patch Adams

 

 

 

 

 

Patch Adams

Dr. Patch Adams (Robin Williams) har en ekstraordinær verdensvisjon: Å gjøre sykehus om til friskhus og samtidig gjøre tilbudet tilgjengelig for alle som trenger det uansett hvor langt nede de befinner seg på samfunnets rangstige.

Etter en frivillig innleggelse på psykiatrisk sykehus, får plutselig Patch en visjon - han må bli lege, slik at han kan hjelpe mennesker. Han tar fatt på legeutdannelsen, men finner fort ut at det systemet som skal hjelpe mennesker er et kaldt og ufølsomt vesen. Han setter i gang en oppmykningsstrategi for å gjøre systemet mer humant og tilpasset mennesker som er syke. Patch går aldri av veien for å få folk til å myke opp smilebåndene og kjenne kraften i hjertet - kjærligheten. Hans karriere tar derfor form av en doktor som verken likner, oppfører seg eller tenker som noen annen doktor. For Patch er humor den beste medisinen for å oppnå helbredelse og han er villig til å gjøre omtrent hva som helst for å få de syke til å le - selv om det betyr å risikere sin egen karriere.

Bli med på en herlig inspirerende og kjærlighetsfull humoristisk fortelling som går ut over den tradisjonelle komedien...og uansett hvor sprø den er, er den allikevel en film basert på en sann historie om Dr. Patch Adams og hans arbeide for anerkjennelse av menneskeverdet.

 

 

 

 

 

Om Dr. Patch Adams

Dr. Patch Adams visjon fikk oppmerksomhet og ble berømt gjennom filmen "Patch Adams" med en fantastisk skuespillerprestasjon fra Robin Williams. Hans metode kan oppleves uortodoks, men er basert på det grunnleggende og enkle prinsippet kjærlighet og latter. For ca. 35 år siden lanserte Patch Adams sin klinikk med et gratis tilbud til alle, og han planla et stort kommunalt sykehus han kalte friskhus (Gesundheit Institute). Men gjennom utfordringer med å få hentet inn nok kapital, endret han litt på den kursen, men uansett forandret han verden på en mirakuløs måte. Filmen brakte internasjonal oppmerksomhet og anerkjennelse og startet en helt spesiell reise for Patch. I årene som fulgte arbeidet han med tusenvis av mennesker verden over, åpnet helseklinikker for fattige, åpnet to barnehjem i Russland som tok vare på 300 gatebarn og sendte grupper med klovner til krigsrammede flyktninger som bodde i teltleirer, for å spre glede og gi hjelp til dem som led. I dag utøver Patch et omfattende reiseprogram til 200 land, 300 dager i året og sprer kjærlighet og latter på veien.

Teksten er hentet fra Kultur & Helse © www.livsinnsikt.com

 

Innleder:

Vi har den glede å annonsere en innledning med humordoktoren Stein Tyrdal.
www.humor.tynn.no