Månedens Spirituelle Film

Norgespremiere!

"The Shift - Ambition to Meaning"

Dato: lørdag 29. august 2009
kl. 12.00 (billettkjøp fra kl. 11.00)
Visningssted: VIKA KINO


 

The Shift - Ambition to Meaning cover

http://www.dyermovie.com/

 

 

 

The Shift - waves

The least of things with a meaning is worth more in life 
than the greatest of things without it. 
Carl Gustav Jung.

 

The Shift cast list

 

The Shift - woman

 

The Shift - ambition to meaning
I et motell ved kysten av Montery møtes ulike mennesker av ulike årsaker. Det eneste som forbinder dem er at de i løpet av helgen vil gjennomgå en transformasjon de ikke ante ville komme. 

The Shift sammenfletter livet til en overambisiøs forretningsmann og hans kone, en travel småbarnsfamilie, en filmregissør som ønsker å skape seg et navn og hans team. Som en akse gjennom de ulike hendelsene befinner Wayne Dyer seg, i rollen som seg selv initierer han tanker og ny bevissthet som vil bringe de ulike menneskene nærmere seg selv og sitt egentlige liv. 

Filmen inspirerer og lærer oss hvordan vi kan  finne vår største glede, den gleden som ligger i å finne veien til ens egen indre mening.

“Grundig uforberedt tar vi steget inn i livets ettermiddag. Enda verre er det at vi tar steget med falsk overbevisning om at våre sannheter og idealer vil fortsette å tjene oss som de alltid har gjort. Men vi kan ikke leve ettermiddagen av livet i henhold til programmet fra livets morgen. Det som var stort om morgenen vil være lite på ettermiddagen. For det som var sant om morgenen vil bli en løgn om ettermiddagen.” 
- Carl Gustav Jung

I sin aller første film  (skrevet av Kristen Lazarian og regissert av Michael Goorjian) utforsker Waye Dyer ”sammen med de andre karakterene” den åndelige reisen som oppstår når vi  kommer i kontakt med lengselen etter å uttrykke vårt unike bidrag til verden. Denne reisen skaper en  kraftfull endring bort fra de ego-konstruksjonene vi lærte tidlig i livet  av foreldre og samfunn  og leder oss inn på en vei der livet funderes på andre prinsipper,  nå med fokus på å tjene helheten, både i seg selv og omgivelsene. 

“Jeg er 68 år og har fått en ny karriere.” sier Wayne Dyer. “Da jeg ble spurt om å lage denne filmen, så tenkte jeg ikke at jeg er for gammel til å gjøre noe jeg ikke har gjort før. Jeg tenkte at jeg er åpen for alt. Jeg er åpen for å endre meg og lære. Jeg er mer stolt av denne filmen enn noe annet jeg har gjort før.” Wayne Dyer spiller seg selv i filmen, der også Louise Hay har en gjesterolle, i selskap med flere dyktige skuespillere.

The Shift er filmet på den vakre halvøya Monterey i California.

 

Om regissøren 

Michael Goorjian er født i Oakland, California. Han startet sin skuespillerkarriere ved å gå til en audition hos det lokale teater selskapet. På den tiden tenkte han at det var en enkel måte å komme seg ut av klassen. Han  fikk hovedrollen i et stykke som het “Computer Crazy”, deretter fikk han høre at stykket skulle bli spilt rundt på alle skolene i byen, inkludert hans egen, og at resten av skuespillerne var pensjonister. Selv om han var 14 år gammel og det virket som en ydmykende opplevelse, valgte Michael  å fortsette med skuespillerkarrieren og endte opp i UCLAs teateravdeling.

Etter dette har han hatt flere profilerte roller og mottok en Emmy Award  for rollen som den unge autistiske gutten i tv-filmen “David’s Mother”  (med Kristie Alley). 

Michael begynte med regi i midten av tjueårene.  Ved hjelp av venner  fra hjembyen Oakland lagde han noen Independent kortfilmer, noen  musikkvideoer og en Mockumentary med tittelen “Oakland Underground.” Det ledet til at han brukte 4 år på å lage sin første Independent spillefilm, “Illusion”,  med bl.a. Kirk Douglas.

Etter dette har han blant annet regissert:  “Player’s Club" som fikk flere priser i Elevate Film Festival  i Los Angeles i 2006, inkludert beste regissør,  Mark Twains “The War Prayer” og dokumentaren  “You Can Heal Your Life” med Louise Hay.

Michael bor i San Francisco med sin kjæreste Jolie og to kaniner.

 

The Shift - Director
Michael A. Goorjian