Månedens Spirituelle Film

Norgespremiere!

"Something Unknown"

Dato: lørdag 27. februar 2010
kl. 13.00 (billettkjøp fra kl. 12.00)
Visningssted: VIKA KINO


 

 

Something Unknown cover

www.somethingunknown.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Something Unknown
- Is Doing We Don't Know What...

"There are only two ways to live your life;
One is as though nothing is a miracle.
The other is as if everything is.
I believe in the latter"
Albert Einstein

Den nederlandske filmskaperen Renée Scheltema ble inspirert til å utforske parapsykologiske fenomener etter at hun ble konfrontert med ulike uforklarlige hendelser i sitt eget liv. Disse hendelsene etterlot i henne bl.a spørsmålet om hvor normalt eller unormalt er paranormale opplevelser? Gjennom det spørsmålet og de forutgående hendelsene ble den reisen som denne dokumentaren er et resultat av initiert.

Vi får ta del i en fascinerende ferd inn i forskningen som pågår idag rundt parapsykologiske fenomen, hvor grensene mellom sant og usant, gammelt og nytt prøves ut.

Første stopp på reisen er Berkeley, California hvor vi treffer Renées tidligere lærer, professor Charles Tart, en av parapsykologiens besteforeldre. Han har forsket i parapsykologiske fenomener i bortimot 50 år, og underviser i dag ved parapsykologisk institutt i Palo Alto.

Dette er de fem områdene innenfor parapsykologien som er mest forsket på;

Prekognisjon
, Framsyn eller Forutanelse - Er å kunne se inn i fremtiden. Det kan komme som et syn, direkte viten, eller drøm. Framsyn er informasjon om noe som ennå ikke er skjedd, men som viser seg å skje på et senere tidspunkt.

Telepati - Tankeoverføring.

Klarsyn
 - Evnen til å motta informasjon om gjenstander, personer, områder eller hendelser på avstand, uten bruk av de vanlige 5 sansene eller kjente kommunikasjonsverktøy.

Psychokinese, telekinese, fjernbevegelse - Er evnen til å bevege materie med tankene som for eksempel det å bøye en skje som de viser i filmen.

Healing
 - En åndelig praksis som kan bringe frem en gradvis lettelse fra smerte eller sykdom og av og til gi en mirakuløs helbredelse.

På reisen treffer vi blant andre tidligere astronaut og grunnlegger av Institute of Noetic Sciences Edgar Mitchell, biologen Rupert Sheldrake, Professor Gary Schwartz, Dr Larry Dossey, Dr Dean Radin, Dr Eric Pearl, den synske detektiven Nancy Myer, forfatter Arielle Ford, og den intuitive Catherine Yunt.


Renée Scheltema er en nederlansk dokumentarfilmskaper og fotograf. I 25 år har Renee jobbet for nederlansk TV som regissør, produsent og videograf. Noen av hennes dokumentarer er valgt ut til å bli vist ved internasjonale filmfestivaler.


Innleder:

Jan Guttulsrud holdt innledningen til denne filmen. Han har vært medlem avNorsk Parapsykologisk Selskap i mer enn 30 år, og er svært interessert i den store gruppen fenomener som tas opp til diskusjon der.

Hans bakgrunn er hovedfag i informatikk fra Universitetet i Oslo (UiO), og flere års studier i matematikk og fysikk. De siste årene har jeg hatt ansvaret for e-læringsressursene ved Det Medisinske Fakultet ved UiO.

Anbefalt bokliste fra innleder:
Rupert Sheldrake: "Dogs That Know When Their Owners Are Coming Home."
Rupert Sheldrake: "The Sense of Being Stared At." (2003)

Joseph McMoneagle: "Remote Viewing Secrets: A Handbook"
Puthoff, H. E., Targ, .. : "Experimental psi research : Implications for physics."
John Hasted London: "The metal-benders" (1981)

Benor, Daniel J: "Healing Research: Volume I, Spiritual Healing: ..."
Benor, Daniel J: "Healing Research: Volume II: Consciousness, ...."

Dean Radin: "The Conscious Universe: The Scientific Truth of Psychic .."
Dean Radin: "Entangled Minds: Extrasensory Experiences in a Quantum .. "

David Darling Leap: "Teleportation: The Impossible leap"
Cleve Bakster: "The secret life of plants ( Rododendron)"