Månedens Spirituelle Film

Norgespremiere!

"Spinner Dolphins - The Prima Ballerinas of the Ocean"

Dato: lørdag 11. desember 2010
kl. 13.00 (billettkjøp fra kl. 12.00)
Visningssted: VIKA KINO


Spinner Dolphins

Delfiner har eksistert på jorda i minst 5 millioner år, og regnes av mange blant både de mest intelligente og vennligsinnede dyrene på kloden. Mange mennesker som har møtt delfiner har opplevd en meget sterk kontakt og ofte med en spirituell dimensjon.

Nå kan du dykke inn i spinner-delfinenes mystiske og forlokkende verden, og finne ut hvordan og kanskje hvorfor de dykker, springer, vrir, hopper og tumler - et helt enestående akrobatisk uttrykk.

Hver morgen kommer opp til 800 spinner-delfiner til den fredede Delfinbukta like ved den brasilianske øya Fernando de Noronha der de oppholder seg frem til mørkets frembrudd. Da Brasils regjering oppdaget hvordan delfinene søkte til dette området, så gjorde de stedet om til et naturreservat. Slik at de kunne beskytte delfinene mot for påtrengende turister. De har dermed skapt et eldorado, både for delfiner og mennesker. Denne filmen søker å forstå spinner-delfinenes kultur og kommunikasjon og å finne ut hvordan og hvorfor disse grasiøse og fascinerende "havets dansere" utvikler en så forseggjort luft- og vannballett.

Vi følger delfin-forskere og filmfotografer mens de dykker ned i det stille vannet for å fange opp delfinenes atferd på sine kameraer, og forsøke å løse mysteriet om hvorfor de utfører sin spektakulære akrobatikk. Kan det være en måte å kommunisere med hverandre på, eller kanskje en metode for å samle og organisere seg i mindre grupper? Kanskje koden er i plasket? Eller er det et kulturelt/kunstnerisk uttrykk?

Enestående filmsekvenser og bruk av cutting-edge datagrafikk viser delfinenes fantastiske anatomi og noen av hemmelighetene bak deres handlinger og prestasjoner avsløres her for første gang.

 

Innleder:

Thomas Gramstad er i filmklubb styret og vil holde innledningen til denne filmen. Han vil snakke om sine erfaringer mens han viser frem en kort video om det å svømme med delfiner som han fikk sjansen til i et besøk på Jamaica.