Månedens Spirituelle Film

Norgespremiere!

"Through the Eastern Gate"

Dato: lørdag 26 februar. 2011
kl. 13.00 (billettkjøp fra kl. 12.00)
Visningssted: VIKA KINO


Through the Eastern Gate

www.throughtheeasterngate.com

 

 

Through the Eastern Gate image

I midten er Yeshe som er på besøk hos en Indisk familie.

 

Through the Eastern Gate - Aziz

Aziz

 

Through the Eastern Gate - Ronela

Ronela

 

Through the Eastern Gate

Hva er det som gir livet mening?

Månedens film handler hva som gir livet mening for tre unge søkende fra Vesten som finner sine forskjellige svar i Østens åndelighet. Vi får oppleve hva som brakte dem til en ny åndelig praksis og hvordan det har påvirket dem. Gjennom intervju med de tre og andre for vi et innblikk i de tradisjonene de har valgt å følge.

Dette er en god film å få med seg om søken etter hva som gir mening, og hvordan det er å finne og leve dette. Filmskaperne har laget vakre og vare scener for oss å ta del i, og er sammen med oss i sin egen søken etter mening. Velkommen til visning!


Et innblikk i historiene til de tre:

I løpet av sin reise i India i 1994 så møtte den 17 år gamle Yeshe Chodron buddhismen og ble en buddhist. Noen år så gikk hun dypere og ble en nonne i den tibetanske buddhistiske tradisjonen. Gjennom dette har hun funnet en vei som gir henne mening.

Hun har siden blitt lært opp av tibetanske lamaer i Sakya-tradisjonen og for tiden underviser hun i buddhisme og meditasjon-retreats ved ulike sentre i India. I tillegg til sin meditasjonspraksis og personlige studier har hun jobbet med de fattige i India, HIV-positive pasienter, sykehjemsbeboere og studenter som hun tilbyr rådgivning og andre tjenester.

Søster Yeshe har forpliktet seg til å leve det tradisjonelle kontemplative livet til en vandrende tiggernonne. Hun kan ofte sees vandrende gatelangs i Sydney og India med en buddhistisk tiggerskål.

Søster Yeshe er forfatter av "Everyday Enlightenment - How to Be a Spiritual Warrior at the Kitchen Sink"

www.harpercollins.com.au

 

Aziz Abbatiello er en hvirvlende dervish som opprettholder tradisjonene til Mevlevi-ordenen av sufier som følger den islamske mystiker og poet Jellaleddin Rumi (13. århundre).

Aziz vokste opp på vestkysten av USA hvor hans foreldre var blant de første til å ta opp sufismen fra lærere som kom fra India og Midt-Østen. I en alder av 17 begynte Aziz å studere sufienes praksis under veiledning av sin far slik at han kunne delta i seremonier med sin familie.

Nå bruker han mye av sin tid i Tyrkia hvor han studerer og praktiserer med sjeikene i Istanbul og Konya - en hellig by for de hvirvlende dervisjene. Resten av tiden bruker han i San Francisco med trearbeid og snekring, mens han fortsetter sine bønner og påminnelser om Allah. Aziz har vært en semazen (hvirvlende dervish) i syv år og student av Sheikh Sherif Baba Efendi de siste fem årene.

 

Ronela Vainio ble født i Finland i 1978. Som tenåring ble hun nysgjerrig på yoga og andre åndelige tradisjoner fra Østen, men på den tiden gikk hun ikke i dybden av dem.

I 1999-2000 da Ronela bodde og reiste i India så møtte hun Swami Vivekananda Saraswati i Rishikesh, som ble et viktig vendepunkt i hennes liv. Hun var overrasket over kraften og visdommen til Swamien. All undervisningen og innsiktene hun fikk ga mening og sammenheng, og hun opplevde at de manglende bitene i puslespillet om forståelsen av sitt liv falt på plass og dannet seg et vakkert bilde: en vei til Gud. Livet åpnet seg opp til en mening med sannhet.

Ronela har en bakgrunn innenfor teatervitenskap og komparativ religion. Hun har studert og praktisert under direkte veiledning av Swami siden 2002.

www.agamayoga.com

 

 

Innleder Katrine Kristiansen:

Katrine vil åpne og innlede visningen.

Katrine Kristiansen er en helt vanlig norsk kvinne som gjennomgikk opplevelser i ung alder, og etter en kreftdiagnose i 1996, som forandret hennes måte å oppfatte seg selv og verden på. Hun begynte å meditere da hun var 23 år, men uten å være tilknyttet noe spesielt system. Meditasjon har vært et viktig verktøy for henne fordi det forbedret hennes skjelneevne og ga indre ro, men det var livet selv som ble hennes læremester, og slik er det fortsatt. Katrine er utdannet fløytist og klassisk homeopat, holder meditasjonskurs ved Markveien Naturmedisinske Senter i Oslo og leder retreater i USA, Canada, Irland og Norge.

På lørdag vil Katrine lese fra en samling upubliserte ord hun skrev ned i årene etter kreften i 1996 ("Epistler på veien til Havet") og dele med tilhørerne sitt perspektiv på hvordan indre visdom og fred oppstår når det å leve sant blir viktigere enn å unngå problemer, smerte og utfordringer. Til syvende og sist handler det om å flyte den veien livet allerede flyter - og på denne måten slippe tak i de selvsentrerte ideene vi har om alt og alle. Dette er imidlertid en organisk prosess som ikke kan læres - bare leves. Vi kan imidlertid lære å lytte, vi kan lære å skjelne, og slik lærer livet oss langsomt (og noen ganger veldig fort) hva det innebærer å være tro.

Du kan lese mer på Katrines nettsted "Inner Silence":
www.katrinekristiansen.com/