Månedens Spirituelle Film

Norgespremiere!

 

"With One Voice"

Dato: lørdag 27. august 2011
kl. 13.00 (billettkjøp fra kl. 12.00)
Visningssted: VIKA KINO


With One Voice dvd cover

www.withonevoicedocumentary.org

 

Her er noen av de medvirkende i filmen:

 


Dr. Malidoma Patrice Some

 


Father Thomas Keating

 


Rabbi David A. Cooper

 


Sheikha Fariha al Jerrahi

 

 

 

 

 

 

 

 

 


With One Voice

Siden tidenes morgen har vi spurt hva er meningen med livet? Om Guds eksistens, kjærlighet, veien til opplysthet, ekte fred i verden.

I hver generasjon finnes detsøkere som strekker seg utover de kulturelle og religiøse grensene for å finne svar på livets mysterier. Vi kaller dem mystikere, og de søker åndelig forståelse ved å utforske sin egen bevissthet og gå utover dens grenser -- til relasjoner med høyere selv og kanskje noe guddommelig. Slik vandrer de sin egen livsvei dedikert til åndelig utforskning og utvikling.

With One Voice bringer sammen mystikere fra hele verden innenfor mange forskjellige religiøse og åndelige trosretninger. Fra hinduisme, buddhisme, taoisme til judaisme, kristendom og islam til indianske og afrikanske tradisjoner. Fra de eldste former for sjamanisme til de nyeste spirituelle retninger, egenutviklet.

Mystikernes indre spirituelle erfaringer, enten de kommer fra øst eller vest, nord eller sør, viser seg å være grunnleggende like, på tross av ytre, kulturelle og tradisjonsbestemte ulikheter. De åndelige læremesterne kommer igjen og igjen tilbake til at en endring av bevisstheten ikke kun er et konsept, men en direkte intuitiv opplevelse. Det oppleves som en følelse av enhet med hele eksistensen. En transcendering av det egne jeget. Rabbi David Cooper sier at det er som en "universell duft" som kan erfares, men som vi ikke kan fanges i et verbalt språk.

Filmen viser at vi må ha indre fred for å klare å skape ytre fred, og tar også opp hvordan vi kan skape indre fred. Mens religiøse dogmetradisjoner heller vil tilbe tekanna (og krangle og krige om hvilken tekanne som skal tilbes), vil mysterietradisjonene heller at vi alle skal drikke teen, og synes at det bare er fint at det finnes mange typer te. Slik kan vi ha et samspill mellom mangfold og enhet som er nødvendig for fred.

Er vi ikke alle mystikere som prøver å løse eksistensens mysterier? På et tidspunkt i vår søken etter svar og sannhet går vi innover i oss selv for å finne svarene. Dette kan skje ved at vi med vilje begynner å søke innover etter noe dypere, eller at det spontant kommer over oss. Resultatet er at vår oppmerksomhet utover i verden blir ledet mer og mer innover og så oppdager vi at vi er det vi søker etter.

Når mennesket opplever enheten i eksistensen stilner aggresjonen, og fred kan vokse frem og få sin etterlengtede plass.

Velkommen til en ny filmsesong hos oss!

 

 

 

"We are all mystics seeking to solve the mysteries of existence."
-Father Keating

"There is only one power, one great energy moving through us all."
-Swami Karunananda

 

 

 

 


Sadhguru Jaggi Vasudev

 

 

Før visningen av With One Voice så snakket jeg om www.globalcarerooms.org. En nettside hvor en møtes for å meditere over det som skjer på vår jord. Et felles samlepunkt for å møtes i det indre room.
Et nydelig sted å møtes. Ta en titt..:)

http://www.globalcarerooms.org