Månedens Spirituelle Film

 

"Finding Joe"

Dato: lørdag 27. oktober 2012
kl. 13.00 (billettkjøp fra kl. 12.00)
Visningssted: VIKA KINO


Finding Joe Poster

findingjoethemovie.com/

www.facebook.com/FindingJoe

 

 

 

 

 

 

 

Finding Joe image 1

 

 

 

 

 

 

 

Finding Joe image 2

 

 

 

 

 

 

 

Finding Joe

”It is by going into the abyss that we recover the treasures of life. Where you stumble, there lies your treasure”
                                                                                                          -  Joseph Campbell

Hva om alt som skjer oss i livet er tegn som leder oss inn på vår unike utviklingsvei?

Gjennom sitt arbeid med myter fra ulike deler av verden oppdaget Joseph Campbell at det var et grunnleggende mønster som var identisk over hele kloden. Han kalte det monomyten, eller ”The hero ´s journey.”  Campbell så på funnet sitt som et mulig  uttrykk for at menneskeheten er del av en felles bevissthet, og at denne monomyten kunne ses på som den menneskelige bevissthetens poetiske uttrykk. At hele menneskeheten resiterer en enkelt historie av stor spirituell betydning,  I denne filmen introduseres vi til en utviklingsreise i den menneskelige psyke, et landskap der arketyper regjerer.

Jung så på mytologienes guder ikke som materielle vesener, men arketyper - eller mentale tilstander og stemninger  - som alle mennesker kan føle, dele, og erfare. Den ultimate fortellingen vi deler om oss selv med omverdenen, er mønsteret vårt eget liv avtegner. Gjennom å bli kjent med de arketypene som regerer, kan du skape en enda bedre fortelling.

 

Om Filmen

Finding Joe er en utforskning av den berømte mytologen Joseph Campbells studier av myter og deres innvirkning på vår kultur.. Gjennom intervjuer med visjonære fra en rekke felt sammenvevd med klassiske historier fra en søt og broket gruppe barn og klipp fra spillefilmer, beveger filmen seg gjennom stadier av hva Campbell kalte Heltens Reise: utfordringene, frykten, dragene, slagene, og hjemkomsten som en forandret person.
Forankret i dypt personlige erfaringer og tidløse historier, viser Finding Joe hvordan Campbells arbeid er relevant og viktig i dagens verden og hvordan det gir inspirasjon til hvordan å leve et fullt ut realisert liv - eller som Campbell enkelt ville uttrykt det; hvordan "følge din glede ".

"Now, I came to this idea of bliss because in Sanskrit, which is the great spiritual language of the world, there are three terms that represent the brink, the jumping-off place to the ocean of transcendence: sat-chit-ananda. The word "Sat" means being. "Chit" means consciousness. "Ananda" means bliss or rapture. I thought, "I don't know whether my consciousness is proper consciousness or not; I don't know whether what I know of my being is my proper being or not; but I do know where my rapture is. So let me hang on to rapture, and that will bring me both my consciousness and my being." I think it worked." - Campbell

Medvirkende: Deepak Chopra, Mick Fleetwood, Rashida Jones, Tony Hawk,
Catherine Hardwicke, Laird Hamilton, Robert Walter, Akiva Goldsman, Sir Ken
Robinson, Robin Sharma, Lynne Kaufman, Alan Cohen, Brian Johnson, Joseph
Marshall III, Rebecca Armstrong, Chungliang Al Huang, David L. Miller, Gay
Hendricks, David Loy og Norman Ollestad.

 

Om Filmskaperen

Pat Solomon, produsent og regissør av Finding Joe har de siste 12 årene laget reklamefilmer. Han startet sin karriere ved å produsere sportsfilmer: snowboard, motorkross, skateboard-filmer etc.. Kjente filmer inkluderer “Totally Board" og "Crusty Demons of Dirt.” Han begynte på Finding Joe i februar 2009.

Joseph Campbells arbeid har i følge ham selv, påvirket alle de store vendepunkter i livet hans, inkludert beslutningen om å bli regissør. Han tilskriver sitt hell konsepter og ideer som han oppdaget i Campbells bøker. Boken “The Hero with a Thousand Faces” ledet ham for mange år siden inn på veien som førte frem til hans nåværende film Finding Joe.

Mytolog, forfatter og foreleser Joseph Campbell (1904-1987) var professor ved Sarah Lawrence College i 38 år. Hans hovedverk ”The hero with a thousand faces” ble publisert i 1949.

Innleder

Eivind Figenschau Skjellum vil snakke om arketyper og heltereiser. Hver heltereise er unik og sin egen, men finnes det også generelle fellestrekk som går igjen i heltereisene? Er det forskjell på den maskuline og den feminine heltereisen?

Eivind er grunnlegger av Authentic World Norway og driver med sin fasilitatorpartner Pål Christian Buntz de godt besøkte Authentic Games Nights. Disse populære kveldene gir besøkende muligheten til å bli bedre kjent med seg selv og andre gjennom lekne kommunikasjonsøvelser.

Med Pål holder Eivind også en svært intens og dyptpløyende helgeworkshop i det arketypiske systemet Monark, Kriger, Magiker, Elsker. Denne workshopen består av totalt 24 timer intense prosesser og kaster deltakerne ut i opplevelser som likner, siden de er arketypiske, på dem vi ser på film.

Han ønsker med sitt arbeid å inspirere andre mennesker til å våge et liv uten sosiale masker, der ekte mellommenneskelig nærhet blir en reell mulighet. Dypest sett dreier alle hans aktiviter seg mer og mer om et ønske om å helbrede relasjonen mellom kjønnene, og han er vel vitende om at veien til et så svulstig mål går innom mange uventede og potensielt provoserende steder.

I det siste har han startet en norsk blogg på www.autentiskliv.no der bl.a hans prosjekt "Norske menn ser norsk film" er dokumentert. Han har også begynt å tilby coaching til menn som ønsker å leve livet med mer kraft og autentisitet, gjennom å foreta sin /egen/ heltereise.

Eivind Figenschau Skjellum har skrevet om maskulinitet og mannsrolle i film på www.masculinity-movies.com i snart 4 år. Med sitt arbeid har han nådd menn verden rundt og vist dem hvordan film er mer enn underholdning -- de er arketypiske, mytologiske fortellinger som viser oss hvem vi er.

Eivind kan kontaktes på eivindATTenigmation.com (erstatt ATT med @ sumbolet), via facebook, eller via et av sine nettsteder:
http://www.autentiskliv.no/

http://www.masculinity-movies.com/