Månedens Spirituelle Film

 

"Raw Faith"

Dato: lørdag 26. oktober 2013 kl. 14.00 (billettkjøp fra kl. 13.00)

Visningssted: Kulturhuset Stabekk Kino, Gamle Ringeriksvei 5, 1321 Stabekk.

Kart

 
Raw Faith

Raw Faith følger pastor Marilyn Sewell gjennom to utfordrende år. Den høyt elskede pastoren er kommet til et punkt i livet der ønsket om en videre personlig utvikling har vokst seg så sterkt at det ser ut til at hennes profesjonelle liv må vike.

I denne overraskende, intime og avslørende dokumentaren følger vi Marilyn Sewell, en frittalende og sosialt progressiv prest i Unitarkirken som var leder for et aktivt lokalt kirkesamfunn i Portland, USA.

I løpet av Marilyn Sewells periode som prost i First Unitarian Church i Portland vokste kirken fra 625 medlemmer til 1600 medlemmer og ble en av de største og mest respekterte Unitarkirkesamfunn i landet. Som en av få kvinnelige ledere for et religiøst samfunn brakte Marilyn et feminint perspektiv til lokale og nasjonale saker, noe som gjorde henne til en uerstattelig deltaker i kristne liberale debatter i USA.

Mens hun gjorde tjeneste i et samfunn som stolte på hennes visdom og råd (i både personlige og etiske saker), kjempet Marilyn en stille kamp vedrørende beslutninger om sin egen fremtid. I forsøket på å forene de forpliktelsene yrket hennes ga henne, med et ønske om nærhet og kjærlighet i sitt private liv, dukket barndomsminner om psykisk lidelse og alkoholisme opp på nytt og måtte ivaretas før hun var klar til å gå videre med sitt eget liv.

Ettersom Marilyns liv utfolder seg foran kameraet (i sann tid) deler hun sin reise med en bemerkelsesverdig åpenhet, humor og økende visdom som tilslutt fører henne til en uventet åpenbaring av tro og kjærlighet i alle dens ulike former.

 

 

Om Marilyn Sewell

I løpet av Marilyn Sewells periode som prost i First Unitarian Church of Portland, vokste kirken fra 625 medlemmer til over 1600 og ble en av de største og mest respekterte Unitarkirkesamfunn i USA. Marilyn er en av en håndfull kvinner som har ledet et stort kirkesamfunn i USA. Som den kraftulle taler hun er, er hun vidt etterspurt til foredrag og taler.

Marilyns prestegjerning var preget av sterk vekt på sosial rettferdighet, som hun mottok en æres-doktorgrad fra Meadville Lombard teologiske fakultet for. Det er opprettet en fast foredragsserie om rettferdighet på First Unitarian til hennes ære. Marilyn sitter i styret til den øverste komiteen i de økumeniske presteembeter i Oregon og fortsetter også å bidra i "Workers' Rights Board of Jobs with Justice."

Marilyn begynte sin karriere som en engelsklærer i videregående skole, giftet seg og ble mor til to sønner, arbeidet som psykoterapeut, rådgivende TV-personlighet, forfatter og redaktør. Hun har en lavere grad i pedagogikk og høyere grader i engelsk litteratur, sosialt arbeid og kirkearbeid. Hun har også en doktorgrad i teologi og litteratur fra Graduate Theological Union og University of California i Berkeley.

Marilyn har redigert to kjente bøker med poesi av kvinner, den prisbelønte "Cries of the Spirit," og den påfølgende boken "Claiming the Spirit Within." Hun har også redigert to essaysamlinger med kvinnelige forfattere, som inkluderer hennes egne: "Resurrecting Grace : Remembering Catholic Childhoods" og " Breaking Free: Women of Spirit at Midlife and Beyond." Hun har samlet sin egen visdom om to viktige temaer i sine siste publikasjoner: "A Little Book on Forgiveness" og "A Little Book on Prayer."

Marilyn bor nå i nærheten av Willamette-elven, i Portland, Oregon. Hun arbeider med en ny bok og fortsetter å blogge ukentlig med sine " Reflections," hvor hun gir åndelige perspektiver på aktuelle temaer.

 

 

Marilyn Sewell
Marilyn Sewell