Månedens Spirituelle Film

Norgespremiere!

"Closer Than Close - A portrait of Seeking
and Finding Our True Self"

Dato: lørdag 22. februar 2014 kl. 14.00 (billettkjøp fra kl. 13.00)

Visningssted: Kulturhuset Stabekk Kino, Gamle Ringeriksvei 5, 1321 Stabekk.

Kart

 
 

Closer Than Close - A portrait of Seeking
and Finding Our True Self

 

"A Revelation and an Inspiration."
- Bruce Joel Rubin, screenwriter for Ghost, Jacob's Ladder, My Life

 

Dette er en kraftfull film som handler om virkelige mennesker som søker en ekte sannhet. Her er ingen mystiske østlige guruer fra skjulte fjellhuler, men mennesker som lever virkelige liv i den moderne verden og som søker det som er tidløst og sant. - Brad Warner, author of Hardcore Zen and Sit Down and Shut Up

 

 

Closer than close er spirituell film på sitt ypperste - en dokumentar som utforsker den spirituelle søken; en søken etter de essensielle spørsmålene i livet: Lever en del av oss evig, hva har varig betydning, hvor finner vi sikkerhet? Heller enn en filosofisk diskusjon, utforsker filmen muligheten for å leve et liv hengitt til å søke etter svar, og den radikale muligheten for at svarene finnes, nærmere enn vi kan forestille oss, i oss selv.

En bemerkelsesverdig ettermiddag, samler syv venner seg på området til universitetet i Pittsburgh for å diskutere lengselen etter mening og dybde i livet, tvil og distraksjoner som hindrer dem i å søke intenst, vennskapene de har utviklet underveis og håpet som får dem til å fortsette å søke. Den hjertevarmende ærligheten disse unge viser resonerer med alle oss som har vært i kontakt med livets storhet og undret oss over hva det egentlig handler om.

Vevd inn idisse samtalene får vi høre fortellinger fra tre erfarne søkere. Mye eldre enn vennegjengen som de er, deler de sine minner om det de var misfornøyd med i livet som unge, hvilke grunner som satte dem i bevegelse. For en var det opplevelsen av at "ingen egentlig visste hva som foregikk", for en annen var det erfaringen å ha alt han ønsket i livet og allikevel oppleve at han manglet "noe", og for den tredje ble møtet med døden, erfart gjennom et slag i vietnam umulig å fortrenge. For hver en av dem ble dette starten på en unik spirituell reise, som de foretok uten å følge noen ytre lærer eller tradisjon. En søken som tilslutt brakte dem til en realisering av deres sanne natur og virkelighet.

 

 


Poetry in Motions Films er de som står bak:

Poetry in Motion sin visjon er å skape "dokumentarer for sjelen" - inspirerende og utfordrende filmer som utforsker de åndelige, filosofiske og metafysiske dimensjonene i livet.

Kall det spirituell kino, spirituell dokumentar eller spirituelle filmer, Vi er opptatt av å utforske de evige spørsmålene: hvor kom jeg fra? hva har mening? hvorfor er jeg her? hvor er jeg på vei? hva er dette stedet?

Gjennom våre enkle filmer om store ideer håper vi i Poetry in Motion Film å utvide dine muligheter til et liv verdt å ha levd.