Månedens Spirituelle Film

 

"Kumare - The True Story of a False Prophet"

Dato: lørdag 29. mars 2014 kl. 14.00 (billettkjøp fra kl. 13.00)

Visningssted: Kulturhuset Stabekk Kino, Gamle Ringeriksvei 5, 1321 Stabekk.

Kart

 
Kumare - The True Story of a False Prophet

 

"The greatest lesson any guru.... can teach."
- Deepak Chopra

"Must see"
- Larry Charles, Director of Borat

 

Denne dokumentaren omhandler den unge filmskaperen Vikrams eksperiment for å forstå mere om hva som driver noen til å ønske å være guruer, og hvorfor andre velger å følge guruer. Han blir Sri Kumare, en indisk mystiker som etter kort tid har sin egen tilhengerskare.

 

Dette er en underholdende og fascinerende film om tillit, lengsel, illusjoner, mot og sannhet. Sri Kumare er en opplyst guru fra India som har kommet til Amerika for å spre sin lære. Etter 3 måneder i Phoenix, Arizona har han funnet en gruppe med dedikerte elever som tar imot ham som sin sanne åndelige lærer.

Under det lange skjegget, de dype penetrerende øynene og det endeløse smilet ligger det en hemmelighet som han skal avsløre for sine elever. Kumare er ikke ekte. Han er Vikram Gandhi, en amerikansk filmskaper fra New Jersey, som ville se om han kunne transformere seg selv om til en guru og skape en tilhengerskare. I løpet av prosessen er det ikke bare de som følger ham som blir overrasket, men Vikram selv også.

 

Vikram tar oss med tilbake i tid til der hans historie begynte. Som barn fulgte han med foreldrene når de flyttet til Amerika. Han så sin bestemor utføre ritualer, og hans foreldre holdt strengt fast på sine hinduistiske tradisjoner. Som enhver ungdom ønsket han å gjøre opprør mot det hans foreldre stod for, bare for å oppdage at den kulturen han forsøkte å unnslippe ble omfavnet av samfunnet rundt ham. Det moderne Amerika han ønsket å ta del i var fylt av Yogainstitutter, meditasjon, guruer. For å fordøye det han møtte rundt seg, begynte Vikram å filme en del av guruene for å lage en dokumentar om fenomenet. I løpet av prosessen ble han slått av at disse som hevdet å ha funnet en dypere, sannere sannhet, ikke virket på ham som mer hellige enn de som fulgte dem. For å bevise dette bestemte Vikram seg for å bli guru og skape en tilhengerskare. Og slik ble ideen om Sri Kumare skapt. Vikram tenkte at dersom han kunne bygge en følgeskare som Kumare så ville det demonstrere at åndelig autoritet er kun en illusjon som vi selv skaper. Han lot hår og skjegg gro og fikk tak i gjenstander og klær som fikk ham til å ligne på en indisk mystiker og dermed var reisen igang..