Månedens Spirituelle Film

 

"Words of My Perfect Teacher"

Dato: lørdag 26. april 2014 kl. 14.00 (billettkjøp fra kl. 13.00)

Visningssted: Kulturhuset Stabekk Kino, Gamle Ringeriksvei 5, 1321 Stabekk.

Kart

 
Words of My Perfect Teacher

 

"Thoughtful, surprisingly fast-moving
... a memorable quirky look at
Dzongsar Khyentse Rinpoche "
- Variety

 

"No obsession, no fear, no inhibition...
what more enlightenment
do you want? "
- Dzongsar Rinpoche, fra filmen.

 

Fra VM til det mytiske fjellriket Bhutan, følger "Words of My Perfect Teacher" tre studenter på en jakt de håper vil føre til visdom.

Fangsten er ... læreren. Fotballbesatt karismatisk filmskaper og verdensborger: Khyentse Norbu er blant verdens mest eminente buddhistiske lærere, men det er en stillingsbeskrivelse han med et glimt i øyet avviser ved enhver anledning.

Med opptredener av Bernardo Bertolucci og Steven Seagal. Filmet i Storbritannia, Bhutan, Canada, USA, og i Tyskland under VM.

Med verdensmusikk av Sting, Tara Slone & Joydrop, Steve Tibbets, U.Man.Tek, Kunga 19 og andre.

Words of My Perfect Teacher er for all som skulle ønske de kunne møte Yoda eller Merlin, og lengter etter muligheten til å samvirke med en lærer som trosser konvensjoner. Words of My Perfect Teacher ble laget i løpet av det året da angrepene på World Trade Center og Pentagon utspant seg; måneder med spenning da India og Pakistan var på randen av atomkrig; flere selvmordsaksjoner i Israel, en aksjemarkedsfall som sendte verden til nye dyp av økonomisk usikkerhet; og USAs krig mot Irak. Om det noen gang har vært en tid for å inspirere elevene til å "våkne opp" og lære visdom nødvendig for å engasjere seg i uselviske aktiviteter, var detdette året. Filmens utgangspunkt er inspirert av buddhistisk filosofi - som sier at det er umulig å virkelig endre menneskelig atferd før vi lærer å håndtere vårt sinn. Dette fordi sinnet er utgangspunktet for all lidelse, lukkede hjerter, fastlåste synspunkter og fordommer. Og for å studere sinnet, trenger du en lærer.

 

 

 

 

 

>Words of My Perfect Teacher director Lesley Ann Patten

Regissør Lesley Ann Patten