Månedens Spirituelle Film

 

"One Wisdom"

Dato: lørdag 29. november 2014 kl. 14.00 (billettkjøp fra kl. 13.00)

Visningssted: Kulturhuset Stabekk Kino, Gamle Ringeriksvei 5, 1321 Stabekk.

Kart

 


ONE WISDOM er en film som handler om å AKTIVERE HÅP og skape ENDRINGER.

ANTAKELSEN…

Vi står ved avslutningen av én tid i menneskets historie og foran begynnelsen av en historie som ønsker å bli skrevet som ny.

…REISEN

Filmskaper Markus Werner reiser avgårde i sin bobil på jakt etter … .. vet han selv hva han egentlig leter etter? Han tror han vil skape forandringer ved å dokumentere det som allerede er i bevegelse, men -- den aller største dokumentasjonen blir hans egen transformasjon gjennom denne pilgrimsreisen.

Hans reise leder ham gjennom Europa. Jo større avstanden blir til hjemlandet, jo dypere går han inn i en indre prosess. Han konfronteres med en indre verden som gjør krav på hans verdier.

Det mobile hjemmet blir et alkymistisk fartøy, og det er Markus Werner selv som blir transformert. Stillheten, naturen og dyrene rundt ham støtter den forandringen som er i emning. En indre verden ber om hans oppmerksomhet.

Oppdratt i den katolske tro blir han konfrontert med religionens tilstedeværelse i menneskesinnet. Han erfarer at det ikke hjelper å tro på ideer om den skapende Gud. Tanker og følelser tar over og den synlige verden blir til en strøm av luft, som luftstrømmen rundt bilen når den er i bevegelse, og lik en luftspeiling oppløser den seg i det øyeblikket du forsøker å gripe den.

Han følger i mystikernes fotspor. Menneskets dypeste sannhet kan ikke gjennomtrenges av hjernen. Det må være en erfaring - ingen beskrivelse. Alle er i stand til å erfare det. Men det kreves mot og en villighet til å forlate det velkjente og åpne seg opp.

Nærværets mysterium er tilstede rett foran øynene på oss, men det avslører seg ikke så lett. Er det nåde eller skjebne? Det er en lengsel etter det guddommelige. Hvor er hun, han, det? Det er en lengsel etter forbindelse - etter å være ETT hinsides noen religiøs trossetning. Her er opplevelsen av HJEMME. Her er den kjernen som vi alle er.

Især i disse tider av forandring er det viktig å forstå hva det betyr å være et menneske. Vi kan alle bidra. Alle kan dele sin individulle opplevelse av det som skjer. I det samme øyeblikk som vi samskaper direkte fra kilden og skaper fremtiden på en ny måte….

"En pilgrimsreise til ingensteds....i en bobil reiser jeg gjennom Europa. Det er ikke noe mål, - bare et ønske om å finne svar på brennende spørsmål i vår tid som: Hva gjør vi med den globale finansielle krisen? Hva gjør vi når humane verdier mangler? Hva er det egentlig vi behøver? Resultatet av siste 10 års utvikling er: "Vi er blitt degradert fra innbyggere til konsumenter".

Mahatma Gandhi sa: "Vær den endring du ønsker å se i verden". I hver krise ligger en mulighet for forandring. Det er håp dersom vi forbinder oss med vårt individuelle potensial og skaper "det nye land". Det er en lengsel i meg, som drar meg til en øy, der himmel og jord er svært nær hverandre....

Jeg møter Angaangaq, Grandmother Maria Alice Campos-Freire, Isaac Shapiro, Malcolm King, Manitonquat, Michael Stillwater, Neale Donald Walsch, Peter Tyler, Ray Simpson, Sara Annon, Soeren Hauge, Thomas Hübl og Thomas Warrior. Jeg lar den tilvante sosiale tenkningen fare og kommer i kontakt med mystisismen. Meditasjon og min reise til hellige steder bringer meg nærmere en universiell sannhet om hvem vi er og ut av ingensteder stiger en mulighet for hvordan vi kan forbinde oss med hverandre for å bringe frem den endringen som behøves i vår verden. Jeg innser at "Vi er De Vi har Ventet på"."

"Ethvert menneske er på en pilgrimsreise,....de fleste er ikke klar over det."
Markus Werner

Markus Werner er produsent og filmskaper, og har hatt regi for One Wisdom (2012), Follow the Rainbow to Findhorn (2010) og Longing (2006).

 

Innleder:

Grethe Holtan er leder av Intuisjonsskolen og forfatter av boken "Intuisjon - teft, timing og tilstedeværelse" (2014). Hun innleder filmvisningen med å fortelle litt om hvordan man kan hente frem sin egen visdom og bruke den konkret i hverdagen.

Intuisjonsskolen tilbyr kurs og studier både til privatpersoner og bedrifter. Grethe Holtan er kjent fra TV, radio, aviser og magasiner. Hun har hjulpet mange mennesker, både i privat- og jobbsammenheng med å finne sin egen kraft og ikke minst bruke den bedre. Boken "Intuisjon - teft, timing og tilstedeværelse" beskriver detaljert hvordan du går frem og har med både øvelser og historier fra virkeligheten. Det blir anledning til å kjøpe boken hennes etter visningen. For mer informasjon, se www.intuisjonsskolen.no .