Månedens Spirituelle Film

"E.T - The Extra-Terrestial
(spesialversjonen fra 2002 vises)
"

Dato: lørdag 15. desember 2007
kl. 14.00 (billettkjøp fra kl. 13.00)
Visningssted: SORIA MORIA KINO


E.T

En utenomjordisk botaniker strander på Jorden. Elliott oppdager den utenomjordiske i skuret i hagen der han bor. Han lokker ham inn i huset og dermed begynner et hjertens vennskap med E.T. ("Extra Terrestrial" - et vesen fra en annen planet). Elliott vil gjerne beholde E.T. og forstår at han må gjemme ham for andre. Etter hvert blir Elliott, hans søsken og noen av naboskapets barn, venn med den utenomjordiske, som også liker dem. Men på tross av vennskapet lengter E.T. hjem og nå må Elliott hjelpe ham å komme i kontakt med hans hjemmeplanet. Men vitenskapsmenn og regjeringen er på sporet av E.T., og barna må anvende all sin oppfinnsomhet for å holde dem borte fra ham.

Filmen er regissert av Steven Spielberg og har Henry Thomas, Drew Barrymore og Robert MacNaughton i hovedrollene. 

En bortkommet, liten, utenomjordisk skapning som befinner seg tre millioner lysår hjemmefra. En ensom gutt på 10 år som vil ta ham med hjem. To liv som blir forandret i et tidløst eventyr, og av vennskap uten verdslige hindringer. E.T. er noe ganske sjeldent: en science fiction-film som ikke er basert på frykt, aggresjon og krig, men som istedet handler om å kunne møte og slippe inn den som er ukjent og annerledes. Og når det skjer, blomstrer det fra hjerte!

Denne Steven Spielberg-filmen ble nærmest en klassiker fra starten av da den første gang kom ut i 1982. I 2002 ble filmen digitalt behandlet og kvalitetsmessig forbedret. Steven Spielberg forteller at filmteamet har lagt til en del effektsekvenser som var umulig å få til den gang i 1982, men som Steven så gjerne ønsket for bl.a. å få E.T.-karakteren enda mer levende og også gjort det mer magisk rundt ham. I tillegg er noen av scenene som var klippet bort på originalen, lagt til igjen f.eks. senen hvor E.T og Elliot sitter i badekaret (den gang fungerte ikke senen helt pga. teknologiske begrensninger). Filmen har også digitalt remikset lydspor (lagt på 6 spor for å få en fyldigere lyd). Men det viktigste, sier han, "var å fjerne pistolene fra hendene til politimennene (nå holder de walkie talkies) og agentene som forfølger E.T., Elliot og vennene hans. Av samme grunn forbyr ikke moren til Elliot ham i den nye versjonen å gå på Halloween-fest kledd som "terrorist": Nå er ordet "terrorist" byttet ut med det ikke-voldelige ordet "hippie"". Men Steven presiserer at filmen er restaurert og "fikset" på en måte som bevarer hans opprinnelige visjon med hensyn til struktur, innhold og teknikk, og også kreativ og kunstnerisk kontinuitet i det arbeidet som ble påbegynt i 1981. DVD-utgaven er således en utvidet komposisjon av 1982 utgaven og har blitt fylt med enda mer positivitet og kjærlighet. :-) 

Dette er en nydelig film om vennskap, kjærlighet og mirakler :-) 

Teksten er hentet fra Kultur & Helse  © www.livsinnsikt.com