Månedens Spirituelle Film

"Darshan - The Embrace"

Dato: lørdag 26. april 2008
kl. 12.00 (billettkjøp fra kl. 11.00)
Visningssted: VIKA KINO


Darshan cover

www.ammachi.org/events/darshan-film.html

 

 

Amma i vante klemmepositur. 
På svære samlinger har hun moderlig klemt 
over 50.000 mennesker på ett døgn.

 

 

 

Da starter vi opp med nytt visningssted og denne gangen viser vi film på Vika Kino. Pga. kinoens tidsskjema flyttes visningene til kl. 1200 (billettkjøp fra kl. 1100). Dermed blir siste lørdagen i måneden en tidlig ettermiddagskino, og styret håper filmvisningen kan inspirere og løfte deg videre i dine gjøremål gjennom ettermiddagen og kvelden.

 

Darshan - The Embrace

Dette er en fascinerende dokumentar om en av Indias store nålevende helgener Mata Amritanandamayi Devi (eller Amma - "hugging saint" på folkemunnen) og hennes livslange arbeid for kjærlighet, indre frigjøring og respekt for mennesker og dyr.

Litt bakgrunnsstoff om Amma
Amma er født og oppvokst i fattige kår i India og hadde alt som barn et helt spesielt kall og spirituell kontakt. Men verken hennes foreldre eller menneskene rundt forsto henne, og siden hun skilte seg så mye ut ble hun mislikt og utstøtt. Hun kunne f.eks. gi bort mat og familiens dyrebare ting til mennesker og dyr som trengte det. Hun kunne plutselig begynne å shante midt på natta eller danse uhemmet mitt i sitt arbeide. Amma kunne som barn gå inn i en nirvana-lignende bevissthetstilstand, og folk trodde hun var syk eller blitt gal (hun ble da også som liten diagnostisert med temporal lobe epilepsy). Tatt i betraktning Indias sterke kastesystem og dype kulturelle røtter, ble det til slutt så tungt for Amma, at hun forsøkte å ta sitt eget liv. Heldigvis klarte familien å stoppe henne. Etter denne episoden begynte ting virkelig å snu for Amma, og familien hennes bestemte seg for å støtte henne uansett hvordan hun var og hva hun gjorde. Dermed fikk Ammas kall og spiritualitet rom nok til å vokse, og Amma har i dag blitt en moder for millioner av mennesker i en svært vanskelig og transformerende tid.

Filmvisningen
I filmen følger vi Amma (som voksen) på nært hold i hennes daglige virke og hvordan folk responderer på henne som person og på de budskap hun forteller om og viser ved å være/gjøre sitt eget budskap; Tidligere var budskapet at vi gikk ut for å kjempe mot det onde. I dag er budskapet at det onde bor inne i hver enkelt av oss, og vi kan ikke bli kvitt dette kun ved et daglig rensende bad i elva.

Amma er også svært opptatt av at dyrene skal ha det bra og at de også skal respekteres, og dette budskapet formidles parallelt. Hun leder også en Ashram som gir mat til de sultne og ly til de hjemløse, i tillegg til at hun er involvert i flere husprosjekt og også har bidratt til et sykehus for de fattige. Hun har også blitt invitert av FN flere ganger og har blant annet holdt tale ved FN´s World Peace Summit i 2000, hvor religiøse ledere og spirituelle personligheter fra hele verden var samlet.

Filmen gir også et innblikk i Indias kultur og noen av de utfordringene dette folkerike landet står overfor når det gjelder å frigjøre seg de ytre bånd - fra deres sterke kulturelle røtter - for å kunne nå inn til deres egen indre frihet og kjærlighet. Amma er som en kjærlig mor som forteller at vi ER elsket og hun viser det ved å klemme alle som kommer inn i hennes vei ("Changing the world - one embrace at a time").

Bli med å følge en personlighet som har og gjør store bidrag i dagens spirituelle oppvåkningen, og ikke bare for det indiske folket. Få et nært og tett innblikk i Indias kulturelle utfordringer når det gjelder en indre oppvåkning, som sikkert også speiler mennesker i mange andre land.

 

Innleder: Niels Gerhard Johansen, leder for Den norske Amma-forening, vil holde en kort innledning. Det vil være anledning til å stille spørsmål etter filmvisningen.

Den norske hjemmesiden om Amma