Månedens Spirituelle Film

Norgespremiere!

"The Celestine Prophecy (Den Niende Insikt)"

Dato: lørdag 28. februar 2009
kl. 12.00 (billettkjøp fra kl. 11.00)
Visningssted: VIKA KINO


 

Celestine Prophecy cover

 

 

Celestine Prophecy - James Redfield

James Redfield
www.celestinevision.com

 

Celestine Prophecy - sunrise

Filmen er basert på en bok med samme tittel, skrevet av James Redfield. Boken kom første gang ut i 1993 og har solgt i millioner av eksemplarer og er oversatt til en rekke språk (også norsk). Den ble nærmest en kult-bok innen sin genre og det var mange som startet sin "oppvåkning" via "den niende innsikt" den gangen. Fortsatt formidler boken et svært aktuelt budskap.

Om filmen
John Woodson (Matthew Settle) er en helt ordinær mann som underviser i historie på skolen. Dessverre skal det spares inn på midler og John er den som blir del av nedskjæringen og må gå.

Men det som kunne se ut som en miserabel slutt, er i virkeligheten starten og åpningen på noe helt nytt i Johns liv. Allerede før han kommer seg ut av skolebygningen, begynner snøballen av synkrone hendelser å rulle inn i hans liv, som leder ham inn på en helt annen men bestemt livsvei.

Det ender med at John setter seg på flyet til Peru for å ta del i utforskningen av åtte eldgamle skriftruller funnet på en hellig plass inne i regnskogen. Hver rull innehar en grunnleggende innsikt som sammen helt omdefinerer hva det vil si å være menneske, og som gir et glimt av en rådende spirituell kultur på jorden. Men både regjeringen og kirken i Peru motarbeider disse profetiene, av frykt for hva profetiene kan gjøre med deres makt og embete, og gjør alt hva de kan for at profetiene skal utslettes fra jordens overflate. Det blir derfor et kappløp med tiden...

For det finnes også en niende innsikt som ennå ikke er funnet. For å finne denne, må alle de andre åtte innsiktene integreres som et hele i Johns liv her og nå. I begynnelsen usikker og noe skeptisk, finner John ut at hvert skritt han tar på veien fører ham mot en ny oppvåkning. Det handler om synkroniteter, åpne opp hjertet, gi slipp på frykt og kontroll, utvide persepsjonsevnen, tillate intuisjonen å lede an og å kunne gi uforbeholdent kjærlighet. For at John skal kunne klare dette, får han nødvendig hjelp og støtte underveis og treffer veiviseren Wil (Thomas Kretschmann) som sørger for at han holder seg til veien, sjelefrenden Marjorie (Sarah Wayne Callies) som gir ham motstand til å forstå hans negative kontrollering og Fader Sanchez (Joaquim de Almeida) som viser hva det er å gi ubetinget og om å følge intuisjonen. Men enda flere personer, også rebellgrupper, er en del av oppvåkningen til John, og han må bruke alt han lærer underveis hvis han skal være i stand til å nå målet.    

     Copyright © Kultur & Helse

 

 

De ni innsiktene kan kort oppsummeres slik:

1. En kritisk masse. 
2. På terskelen til noe nytt
3. Det handler om energi
4. Kampen om energien
5. Det indre budskap
6. Frigjøring fra fortiden
7. Å aktivere flyten
8. Den indre etikk
9. En ny kultur kommer til syne
(10. Å holde visjonen)