Månedens Spirituelle Film

Norgespremiere!

"Samsara"

Dato: lørdag 25. april 2009
kl. 12.00 (billettkjøp fra kl. 11.00)
Visningssted: VIKA KINO


 

Samsara cover

www.samsarathefilm.com

 

 

Samsara - meditation

 

Samsara mask

 

 

 

 

Samsara

En spirituell kjærlighetshistorie som finner sted i det majestetiske landskapet Ladakh, i Himalaya. Samsara handler om en manns vei mot åndelig opplysning.

En karavane av lamaer (buddhistiske prester og munker) ledet av den eldre og vise munken Apo og hans følgeskamerat den unge munken Sonam, begir seg over fjellene i søken etter Tashi, den glimrende unge munken som akkurat har fullført tre år, 3 dager og 3 timer med meditasjon i en fjerntliggende hule. Tashi blir sakte brakt ut av sin dype transe og tatt med tilbake til det gamle klosteret hvor han langsomt gjenvinner sin fysiske styrke. Men Tashis tilbakekomst har uventede resultater. Til tross for et liv viet til åndelig utvikling så opplever han en overraskende dyp seksuell oppvåkning. Disse følelsene sammenfaller med hans reise til en nærliggende landsby der han skal velsigne innhøstingen.

I denne landsbyen møter han Pema, en vakker ung kvinne. Det er kjærlighet ved første blikk mellom dem. For første gang setter Tashi spørsmålstegn ved den spirituelle praksisen han utøver i klosteret.

Som følge av dette sender Apo Tashi til en mystisk hule for å bli initiert i de seksuelle mysterier fra de hellige Tantriske tekstene. Tashi innser at han trenger å erfare den verdslige eksistens for å kunne gi avkall på den. Han velger da å gå ut av klosteret han har levd i siden han var 5 år for å kunne ta i mot Samsara, den verdslige verden.

Samsara betyr å flyte eller strømme, men oversettes med gjenfødelse. Det beskriver den verden vi lever i der vi fødes, dør og blir gjenfødt.

 

 

 

Om Pan Nalin

Samsara var Pan Nalins første spillefilm. En debut som ga ham suksess både hos kritikere og publikum. Den selvlærte regissøren fra Gujarat i India har mottatt over 30 ulike internasjonale priser i forbindelse med filmen.

Biografi

 

Samsara - Pan Nalin