Månedens Spirituelle Film

Norgespremiere!

"A life Among Whales"

Dato: lørdag 24. april. 2010
kl. 13.00 (billettkjøp fra kl. 12.00)
Visningssted: VIKA KINO


 

A Life Among Whales cover

www.alifeamongwhales.com

 

 

A life Among Whales image

 

A life Among Whales - whale fluke /></p>
      <p align= 

 

 

A LIFE AMONG WHALES -- ET LIV BLANT HVALER

Denne filmen er en fascinerende og eventyrlig utforskning av livet og arbeidet til hvalbiologen og aktivisten Roger Payne.

Med en sammenveving av naturhistorie og biografi utgjør ET LIV BLANT HVALER en fascinerende utforskning av livet og arbeidet til hvalbiologen og aktivisten Roger Payne. Hans banebrytende oppdagelse tidlig på 1970-tallet av at hvaler synger "sanger" bidro til å avfyre startskuddet for miljøbevegelsen.

Med vakre og uforglemmelige bilder utfordrer Payne oss til å ta innover oss hvalenes liv og betydning for vår forståelse og opplevelse av oss selv i verden. Scener med kommunikasjon via kroppsspråk mellom mennesker og hvaler er panoramiske og rørende, og de som har opplevd dette forteller i filmen om en spirituell dimensjon som åpnet seg, en gryende erkjennelse og innlevelse i naturens vev, gjennom et personlig forhold til og interaksjon med de største levende vesnene vi vet om. Hvalens øye og blikkontakten gir også en kraftfull kontakt som formidles i filmen.

Payne er en karismatisk og lidenskapelig person, og hans pionerånd har stadig flyttet grensene innen vitenskap og aktivisme de siste fire tiårene.

Filmen følger Paynes vitenskapelige arbeid som begynner i Patagonia, der han i to år sammen med kone og fire små barn bodde i telt ved en avsidesliggende bukt, slik at de kunne ha kontakt med "Southern Right"-hvalene der.

Filmen viser Paynes utrettelige og lidenskapelige kamp for å forby hvalfangst -- et forbud som i dag, 20 år etter at det ble innført er truet, og følger hans virke frem til idag, hvor han studerer virkningene av utslipp i havet.

Vi følger også hans arbeid med å grunnlegge og bygge opp The Ocean Alliance, en non-profit organisasjon som har blitt ledende både innen hvalforskning og i arbeidet for beskyttelse og bevaring av hvalene.

Det å redde jordens største skapninger fra mishandling, drap og utryddelse kan være en døråpner for menneskenes erkjennelse av vår sanne rolle i biosfæren.

Merk: Denne filmen inneholder enkelte scener som kan virke forstyrrende eller ubehagelige for noen.


"[A Life Among Whales] is well constructed, weaving together interviews, spectacular underwater footage of whales, clips of historical whaling operations, and animation... The story is both poignant and inspiring, the cinematography is top-notch and it is easy to see why this film has won a host of awards. Highly recommended for all audiences."
Barbara Butler, Educational Media Reviews Online


Innledere 
Denne gangen har vi to innledere: hvalkunstneren Bryant Austin og Siri Martinsen fra NOAH. Bryant Austin er i Norge i forbindelse med sin utstilling, "Et nærmere blikk på hvaler", en verdenspremiere for fotografier avhval i naturlig størrelse. Nettsiden hans er 
www.studiocosmos.com

 

 

A Life Among Whales - humpback image