Månedens Spirituelle Film

Norgespremiere!

"Laya Project"

Dato: lørdag 29. mai 2010
kl. 13.00 (billettkjøp fra kl. 12.00)
Visningssted: VIKA KINO


Laya Project

 

 

Laya Project picture from Indonesia

 

Laya Project picture from Myanmar

 

Laya Project man standing next to boat

Laya Project

Sett deg godt tilbake og nyt månedens film!

Laya Project er en kontemplativ og visuelt vakker film.
Den dokumenterer kulturen og folkemusikken fra de fjerntliggende områdene som ble rammet av tsunamien i 2004.

Ordet Laya har flere betydninger på sanskrit; hvilested, mental stillhet, støtte, omfavne, forene sang, dans og instrumental musikk, sammenbinde. Laya Project tar deg med på en audiovisuell indre reise.

Prosjektet i sin helhet er en hyllest til den menneskelige ånds evne til å løfte seg selv, og er dedikert til de overlevende etter tsunamien.

Vi får innblikk i de ulike kulturene mens vi hører musikk skapt i samarbeid med de lokale musikerne. Vi vil få høre strålende fremføringer, inkludert musikalske tradisjoner som her er dokumentert for aller første gang gjennom Laya Project.

Produksjonsteamet brukte 2 år på å reise gjennom landene før de kom tilbake til Chennai, India der materialet ble redigert. Musikerne som deltar i Laya Project er fra Sri Lanka, Thailand, Indonesia, Maldivene, Myanmar og India.

Produksjonen er basert på de lokale folkemusikalske tradisjonene som ble  spilt inn i møte med musikerne. Deretter ble lyd- og bildematerialet samlet og brakt tilbake til studio for å skape en komposisjon som blander og utvikler de originale opptakene, og bringer oss ut på en visuell og musikalsk reise som krysser grenser, samtidig som den ivaretar  den opprinnelige musikkens egenart

Filmen viser -- og fremkaller hos publikum -- de healende aspektene av musikk. Menneskene, musikken og stedene bindes sammen i en vakker helhet. Musikken varierer fra rolig til rytmisk og pulserende. Det er også litt tale/intervju med personer på de ulike stedene, men hovedfokus er på musikken. Det er et skikkelig løft å oppleve denne filmen. Laya Project er initiert og produsert av Earth Sync.

Laya Project er en prisbelønnet dokumentar, som har fått mye oppmerksomhet på festivaler rundt om i verden. Den er også vist på National Geographic Channel.

 

The songs and tunes seem timeless, yet thoroughly modern. As we travel from country to country, the world seems a little better, more decent and a little more human" 
The Dominion Post, New Zealand, 2008 "A winning combination of the exotic and the familiar, strikingly beautiful"
fRoots Magazine

 

"A music experience of a different level" Indian Express

Laya Project picture from India