Månedens Spirituelle Film

 

 

"Project Happiness"

Dato: lørdag 26. mai 2012
kl. 13.00 (billettkjøp fra kl. 12.00)
Visningssted: VIKA KINO


Project Happiness Poster

www.projecthappiness.org

www.facebook.com/projecthappiness

 

Project Happiness Dali Lama meets student

Dalai Lama møter en student

 

Project Happiness Teacher

En lærer fra Ghana

 

Project Happiness George Lucas

Møte med George Lucas

 

Project Happiness Indian Woman and Child

En indisk kvinne og hennes lille barn

 

 

 

 

 


 

 

 

En bevegelse har tatt form som heter Project Happiness! En film, en bok og en bevegelse for å støtte mennesker med å finne sin egen indre glede!

Vi viser filmen Project Happiness som denne månedens film med fokus på det å velge egen glede.

 

Project Happiness

Ungdommer fra en videregående klasse i Mount Madonna i California begynner en oppdagelsesferd med å finne ekte glede og lykke.  Vi får se noen av utfordringene de kjemper med som motvirker glede -- tap, fremmedgjøring og andre hverdagslige utfordringer ved å være en tenåring som holder på å bli voksen. Med dem på oppdagelsesferden er det studenter fra den tibetanske barnebyen i Dharamsala, India og studenter fra Dominion Heritage Academy i Jos, Nigeria.

Kontakten over landegrensene begynner med e-post, blogging og video hvor studentene utveksler kulturelle erfaringer med hverandre. Igjennom denne tiden så deler de sine personlige erfaringer og utfordringer som skaper grobunn for varig vennskap.

De amerikanske og nigerianske studentene drar så til India hvor de tre gruppene møtes i Dharamsala for å fortsette sine samtaler og forberede seg til et privat intervju med Dalai Lama. I et rørende møte får vi oppleve Dalai Lama og ungdommene som stiller sine spørsmål og Dalai Lama så svarer. Det blir ikke helt de svarene de hadde forventet.

I filmen er det også samtaler med George Lucas, Richard Gere og neuroforsker Richard Davidson hvor de sine svar på hva glede er.

 

Grunnlegger

Randy Taran er grunnlegger av Project Happiness. En non-profit organisasjon som utdanner ungdom og foreldre til å skape større glede gjennom sosial og emosjonell læring. Hun er medforfatter av Project Happiness Handbook og detaljert arbeidsbok som illustrerer beste praksis i å promotere emosjonell intelligens og karakterdannelse for mennesker i alle aldre. For å promotere varig glede produserte hun en film hvor studenter fra tre kontinenter møter Dalai Lama, George Lucas, Richard Gere og neuroforsker Dr. Richard Davidson. En erfaringsbasert læreplan ble skapt ved hjelp av filmen og brukes i klasserom og ungdomsprogrammer globalt. Denne læreplanen har blitt undervist i over 25 skoler i USA. Internasjonalt har læreplanen også blitt holdt for studenter i Guatemala, Australia, India, Canada, Nepal og i 15 skoler i Nigeria.


Project Happiness Dali Lama with the group

Gruppebilde med Dalai Lama

 

Project Happiness Smiling Babaji Silent Monk

Smiling Babaji - The Silent Monk

 

Innledere Novel Arch:

"Inspirert av store musikere som Chris Thile (uttales thiili, som chili), Edgar Meyer og Béla Fleck, av klassisk musikk og av verdens-/folkemusikk, hadde jeg (Atle Kvia) et stort ønske om å sette sammen et band som kunne spille en stor variasjon av musikk. Vi startet høsten 2011 som fire personer.

Etter bare 3 måneder hadde vi spilt inn vår første EP. Besetningen har vært byttet ut, og vi er nå seks personer i gruppa (hos OSF 5). For tiden har vi fokus på middelalder- og renessansemusikk, og jeg arrangerer 400-800 gamle melodier til vår besetning og stil. Vi har bakgrunn i forskjellige stilarter; flere av oss er klassiske musikere (bassist, blokkfløytist), vår fiolinist har bakgrunn både i klassisk og folkemusikk, vår gitarist er mye inspirert av Neil Young og 70-tallsmusikk, og jeg er inspirert av alt det ovennevnte, samt jazz.

Dette er vår besetning: Atle Kvia - mandolin, Fredrik Hovland - gitar, Elise - fiolin, Ingrid Wesenberg Eskeland - kontrabass, Mailis Najdorf - Blokkfløyte. Elise, Ingrid og Mailis er studenter på Norges Musikkhøgskole.

Vi har flere låter på repertoaret med mye glede! Vi skal bidra med litt musikk som vi føler kan glede andre, og som også gleder oss å spille! Vi ga ut en juleplate i desember, og noen av låtene vil nok også være passende hele året. Ta gjerne en kikk innom http://facebook.com/novelarch - to av låtene ligger gratis ute, og "In the Bleak Midwinter" føler jeg kan passe. Nå er vi også i gang med et nytt prosjekt, hvor vi skal spille musikk fra middelalderen og renessansen, og etterhvert lage et album med dette."

Kontakt-info: Atle Kvia atleATTatlekvia.com (Erstatt ATT med @)
http://novelarch.com/
http://myspace.com/novelarch