Månedens Spirituelle Film

 


"Future of Hope"

Dato: lørdag 4. mai 2013 (ny tid) kl. 14.00 (billettkjøp fra kl. 13.00)

Visningssted: Kulturhuset Stabekk Kino, Gamle Ringeriksvei 5, 1321 Stabekk.

Kart


Future of Hope Poster

www.futureofhope.co.uk

www.facebook.com/futureofhope

Filmen selges hos:
www.futureofhope.co.uk

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Future of Hope
- My Land, Our Land, Iceland

”Oktober 2008 tvang «kasserollerevolusjonen» på Island regjeringen til å gå av, flere hundre sinte islendinger samlet seg utenfor sentralbanken i Reykjavik og hamret løs på gryter og lokk i protest mot politikere og banksjefer som førte økonomien mot kollaps.” Fra Dagsavisen http://www.dagsavisen.no/verden/island-jakter-pa-finansakrobatene/

I oktober 2008 ble Island hardt rammet av finanskrisen. Systemet med lån og kreditt falt sammen som et korthus. Fra det øyeblikket ble det klart for islendinger at de måtte begynne på nytt, og fremfor alt, gjøre ting annerledes. De oppnådde en enestående boom i nye tilnærminger til bærekraftig utvikling. Et oppsving i økologisk landbruk samt bruk av fornybare ressurser og styrking av samfunnsengasjementet ga islendingene et nytt liv.

Dokumentarfilmen ”Future of Hope” følger enkeltpersoner som arbeider med å endre forbrukersamfunnet og det systemet av kreditt og gjeld som den islandske økonomien har vært basert på i de siste 10 årene eller enda lengre. Med fokus på bærekraftig utvikling i økologisk landbruk, næringsliv, innovasjon, fornybar energi og miljø -- og fylt med positive følelser -- tas tilskuerne med på en fortelling om kamp, besluttsomhet og viktigst av alt ... HÅP.

Fra midnattssol til mørke vintre kun lyst opp av snøen, fra geysirer til vulkaner, presenterer denne filmen det praktfulle Island. Future of Hope tar deg med på en reise gjennom fortid, nåtid, og inn i fremtiden til et nytt og bærekraftig Island.

Det er ikke bare medlemmer av øyas ide-departement som håper at landet deres kan bli en plattform for å teste ut nye, naturvennlige teknologier. På sine turer til Island snakket den britiske dokumentarfilm-skaperen Henry Bateman med mange lokale politikere, både folk fra kulturlivet og bønder. Han møtte en enorm innsatsvilje og positive holdninger overalt. Denne filmen viser at dette landet som ble rystet av finanskrisen er på vei til å bli et eksempel til etterfølgelse for resten av verden, og inneholder en rekke fantastiske opptak av Islands fascinerende naturlandskap.

 

Innleder: Eirik Myrhaug

Eirik Myrhaug er opprinnelig fra Gratangen i Sør Troms og han er utdannet ingeniør og har arbeidet både hos Skanska og Norges Vassdrags og Elektrisitetsvesen, for siden å bli NVE-ingeniøren som ble ledende i sultestrieiken mot Alta-utbyggingen i 1981. Han viet seg deretter til å utvikle en økologisk økonomisk modell som vant stor anerkjennelse og er regnet som pioner for dette i Norden.

Etter 1992 tok han fatt på sjamanarven fra sine forfedre, skapte SJAMANHEALING og ble kjent som sjamanen som stoppet stormen i nord. Han har hjulpet tusenvis av mennesker med fjern og nærhealing og har utdannet mange healere. Boka ” Eirik Myrhaug – sjaman for livet” kom ut 2011 på NOVA forlag, bok er skrevet av Grace Brynn og Bente Brunvoll.

Eirik vil innlede før filmen ” Future of Hope” og knyte an til de visjoner som lå til grunn for hans engasjement for økologisk økonomi og nordiske økokommuner. Det er visjoner som filmen fra Island presenterer ligger nær opp til de visjoner som Eirik og mange andre arbeidet før på 1980 og 90 tallet. I tillegg vil han komme med sitt spirituell perspektiv på utviklingen , ut fra de erfaringer ahn har høstet de siste 15 – 20 årene.

www.livstreet.com

 

 

Med blant annet:

Future-of-Hope-Kristin-Vala-Ragnarsdottir

Kristin Vala Ragnarsdottir
(Dean of School of Engineering & Natural Sciences
and Sustainability Practitioner and Geologist)

 

Future-of-Hope-Gudjon-Mar-Gudjonsson

Gudjon Mar Gudjonsson
(Ministry of Ideas)Future-of-Hope-Vigdis-Finnbogadottir

Vigdis Finnbogadottir
Future-of-Hope-Katrin-Jakobsdottir

Katrin Jakobsdottir
(Minister of Education, Science and Culture)

Future-of-Hope-Thorsteinn-Sigfusson

Thorsteinn Sigfusson
(Director of the Innovation Centre)