Månedens Spirituelle Film

 


"Astral City: A Spiritual Journey"

Dato: NB! SØNDAG 1. september 2013 kl. 14.00 (billettkjøp fra kl. 13.00)
Visningssted: Kulturhuset Stabekk Kino, Gamle Ringeriksvei 5, 1321 Stabekk. Kart


Astral City: A Spiritual Journey


Spillefilmen Astral City: A Spiritual Journey er basert på boken "Nosso Lar" (Vårt Hjem) som ble skrevet i 1943 av det kjente brasilianske mediet Chico Xavier. Chico Xavier forteller at han skrev boken under veiledning av den da avdøde legen Andre Luiz.

Dette er en fortelling om en manns reise etter døden gjennom den spirituelle verden. Det er en hjertevarmende fortelling som lærer oss om kjærlighet, fred og tilgivelse med en mengde dype spørsmål om menneskehetens tilstand.

Vi følger den suksessfulle legen André Luiz som opplever en spirituell oppvåkning etter sin død. Når han våkner opp i den spirituelle verden legger han ut på en ny reise i selvutforskning og transformasjon, fra sine første dager i en dimensjon fylt av smerte og lidelse til han ber om hjelp og kommer til Astral City.

Ved hjelp av fremragende visualitet og lyd ved Philip Glass, bringer filmen oss inn i hvordan livet er i Astral City.

Filmen var en massiv hit på brasilianske kinoer hvor den i løpet av en uke ble sett av over 2 millioner mennesker og satte ny rekord i billettsalg. Det var også den mest påkostede produksjonen som noensinne var blitt produsert i Brasil og vant "Cinema Brazil Grande Prize for Best special effects."

 

Om Chico Xavier
Fransisco de Paula Candido Xavier (2 april 1910 - 30 juni 2002) populært kalt Chico Xavier var et veldig kjent medium i Brasils spirituelle bevegelse. Han ble født i byen Pedro Leopoldo i staten Minas Gerais. Han skrev over 130 bøker i løpet av sitt liv, ved hjelp av automatskrift, som har kommet ut i over 400 utgivelser. Bøkene er blitt solgt i over 50 millioner eksemplarer og overskuddet gikk til veldedige formål. Selv ønsket han aldri å motta penger for bøkene og insisterte på at det på tittelbladet stod " diktert av …..sin sjel" I 1981 og 1982 ble han nominert til Nobels fredspris.

"Though nobody can go back and make a new beginning... Anyone can start over and make a new ending." - Chico Xavier

For mer informasjon om Chico Xavier se: http://www.spiritwritings.com/chicoxavier.html

  

Intervju med regissør Wagner De Assis:

Hvordan kom ideen om å lage spillefilmen Astral City?

"Jeg kontaktet Renato Prieto (som spiller Andre Luiz i filmen) i 2005 og lurte på om han kunne arrangere et møte med presidenten for Brasiliansk spiritistforening (FEB) siden jeg ville legge frem et forslag til filmmanus basert på boken. Jeg hadde lest boken på 80-tallet og har alltid vært imponert av det store paradigmeskiftet den la frem, at vi oppdager at livet ikke slutter ved døden. Jeg tenkte, som jeg enda gjør, at svaret på dette trenger ikke endre en person, men det åpner opp en vakker vei for menneskeheten til å bedre seg selv. Renato klarte å arrangere et møte og jeg la frem forslaget for FEB, siden de eier rettighetene til boken. I løpet av 10 måneder hadde jeg flere møter med FEB-lederne om det å lage en spillefilm. Siden spesial-effekt-teknologien var kommet så langt så ville det være mulig å bruke denne til å gi en mer troverdig følelse av den andre siden.

 

Hvordan forberedte dere skuespillerne til Astral City? 

"Vi øvde og forberedte oss over fem måneder. Alle kjente til boken og andre verk av Chico Xavier. Vi gikk på workshops hos FEB, men samtidig så jobbet vi med den artistiske delen av prosjektet. I bunn og grunn så snakket vi mye om hver karakter, om symboler, og om gangen i historien."

 

Innleder:

Jon Schau vil innlede filmvisningen. Han er standup-komiker,
og har opplevd Nær Døden-opplevelser i forbindelse med at
han har vært klinisk død to ganger. Etter dette har han i
langt større grad vært opptatt av det åndelige. I 2009
startet han produksjonsselskapet Hippiemedia og utga Jons
bok, senere også de to oppfølgerne Jons bok 2 og 3.

"I løpet av fem uker i koma blir Jon erklært død to
ganger. Men han overlever, og etter døden tok livet hans en
ny vending. Siden den gangen har han har fortalt hele Norge om sine samtaler med Gud, om det åndelige og om lyset han så
mens han lå der og var død."

(Fra "Portrett av Jon Schau",
http://www.nrk.no/programmer/radio/radiodokumentaren/1.8152189 )

Du finner mer om Jon her:
http://www.jonschau.com/
http://no.wikipedia.org/wiki/Jon_Schau
http://www.magasinetvisjon.no/no/artikler/spiritualitet/