Månedens Spirituelle Film

 

"Mythic Journeys"

Dato: lørdag 28. september 2013 kl. 14.00 (billettkjøp fra kl. 13.00)

Visningssted: Kulturhuset Stabekk Kino, Gamle Ringeriksvei 5, 1321 Stabekk.

Kart

 
Mythic Journeys

"Ethvert liv er en fortelling, og din fortelling kan endre verden"

Mythic Journeys er en fantasifull sammensmeltning av dokumentar, animasjon og fortelling. Dyptgående og stimulerende intervjuer med Deepak Chopra, Michael Bernard Beckwith og andre spirituelle ledere er flettet sammen med en vakkert animert fortelling om en konge, en trollmann og et rampete lik.

Mythic Journeys viser oss på nytt verdien av mytene og deres definisjoner, for å fremheve at hvert liv er en historie og at disse historiene kan forandre verden. Som mennesker spør vi oss selv: “Hvem er jeg? ” “Hva er min hensikt?” “Hvorfor er jeg her?” Du kan finne noen svar i mytene som har blitt overlevert fra generasjon til generasjon over hele verden. Mytene er vårt felles lager av visdom - historiene om våre liv.

Gjennom de animerte sekvensene får vi se en historie om menneskets dødelighet og vår oppfatningsevnes begrensninger, disse sekvensene er basert på den 1000 år gamle myten om "Vikram og Betel". Vi skriver også vår egen mytologi ved den måten vi lever på. Våre historier vil bli skriften i fremtidens hulevegger og våre etterkommere vil vite hvem vi var og hva vi utrettet i verden. Hvordan vi døde vil ikke bety noe, bare hvordan vi levde. Så spør deg selv: kommer du til å vite hvem du er når du dør, eller må døden fortelle deg det?

Dette er ingen vanlig dokumentar, og lik en mytisk fortelling har dette ambisiøse prosjektet mange lag. Filmen åpner med en montasje av flere historiefortellere, hverdagsmennesker fra ulike deler av verden, som alle deler åpningen av den samme beretningen; ” For lenge siden levde det en edel konge…” så forsvinner de og vi beveger oss inn i en magisk animert verden, der historien om den edle kongen starter. Den animerte verdenen blir så igjen transformert til vår verden, med klipp fra intervjuer med bl.a. Deepak Chopra og pastor Michael Bernard Beckwith. De påfølgende scenene skreller lag for lag av fortellingen der vi, som tilskuere, beveger oss mellom "virkelighet"  til "3D-animasjon" til "2D-kunstverk" og tilbake igjen.

Mythic Journeys er en aktuell og upretensiøs, inspirerende så vel som informativ film og etterlater deg med en sterk følelse av at ”din historie kan endre verden”.

I filmen medvirker bl.a. Deepak Chopra, Sobonfu Some, Michael Meade, Michael Beckwith. I de animerte sekvensene møter vi stemmene til Tim Curry (Rocky Horror Picture Show), Mark Hamill (Star Wars), Lance Henriksen (Alien), og forbløffende figurdukker av dukkemakere/førere Brian og Wendy Froud (The Dark Crystal, Labyrinth).

 

 

Mythic Journey