Månedens Spirituelle Film

 

"When the Iron Bird Flies"

Dato: lørdag 31. januar 2015 kl. 14.00 (billettkjøp fra kl. 13.00)

Visningssted: Kulturhuset Stabekk Kino, Gamle Ringeriksvei 5, 1321 Stabekk.

Kart

 


When the Iron Bird Flies DVD cover

 

 

When The Iron Bird Flies Tsoknyi Rinpoche and Richard Gere.

Tsoknyi Rinpoche and Richard Gere

 

When The Iron Bird Flies Khandro Rinpoche

Khandro Rinpoche

 

 

 

 

 

 

 

'When the iron bird flies and horses run on wheels,
the Tibetan people will be scattered like ants across the face of the earth.'
~ Guru Padmasambhava of Tibet, 8th Century

I 1959 rev den kinesiske invasjonen av Tibet, dørene opp til den mystiske verden av Tibetansk buddhisme, og plutselig ble denne rike og gamle tradisjonen drevet inn i den moderne verden. Et halvt hundre år senere har Padmasambhavas profeti gått i oppfyllelse og den Tibetanske buddhistiske læren er å finne i hvert eneste hjørne av verden.

Når jernfuglen flyr tar oss med på en nærgående og personlig reise som følger de enestående sporene av en av verdens store åndelige tradisjoner fra hulene i Tibet til hverdagen i den vestlige kulturen. Underveis håndterer filmen utfordrende utvekslinger mellom buddhistiske utøvere og lærde og vestlige forskere, psykologer og lærere som nå befinner seg i senter for fremveksten av en ekte vestlig buddhistisk tradisjon.

Filmen forsker blant annet på spørsmålet: Kan denne eldgamle læren hjelpe oss til å finne ekte glede og skape en sunnere, mer medfølende verdenen i det 21. århundre?

Gjennom uformelle intervjuer med lærere og utøvere i vår tid, sjeldne historiske arkivopptak og sterke bilder av det moderne liv som belyser og gjør tilgjengelig kjernen i Buddhas lære, skaper filmen et levende og underholdende portrett av en verden av tibetansk buddhisme, slik den viser seg i Amerika og i Vesten.

 

Medvirkende i filmen:
Anam Thubten, B. Alan Wallace, Chokyi Nyima Rinpoche, HH Dalai Lama, Dzigar Kongtrul Rinpoche, Dzongsar Khyentse Rinpoche, E. Gene Smith, Elizabeth Mattis-Namgyal, Fleet Maull, Geshe Kelsang Wangmo, Jetsun Khandro Rinpoche, Matthieu Ricard, Phakchok Rinpoche, Reginald Ray, Dr. Richard Davidson, Richard Gere, Tsoknyi Rinpoche, Lama Tsultrim Allione og andre.


 

Chariot Productions Victress Hitchcock

Regissør Victress Hitchcock

 

Flemming Skahjem-Eriksen vil innlede filmvisningen.

Flemming Skahjem-Eriksen er styremedlem i Karma Tashi Ling buddhistsamfunn og har vært med helt siden starten da Karma Tashi Ling ble grunnlagt i juni 1975. Han jobber idag som daglig leder av Buddhistforbundet, et trossamfunn med ca. 14 000 medlemmer. Flemming Skahjem-Eriksen kom i kontakt med buddhismen da han som sannhetssøkende “hippie” reiste til India over land på begynnelsen av 70-tallet. Karma Tashi Ling buddhistsamfunn har idag tre sentre:

• Karma Tashi Ling buddhistsenter på Bjørndal som ble åpnet i juni 1975.
• Karma Shedrup Ling retreatsenter i Ski kommune, åpnet 2. januar 1998.
• Paramita meditasjonssenter, Storgaten 13 i Oslo, åpnet 18. februar 2008.

Nytt tempel i tilknytning til senteret på Bjørndal får offisiell åpning 2. juni 2015 og markerer 40-årsjubileet for Karma Tashi Ling buddhistsamfunn. Det vil avholdes offisiell innvielse på Vesak-dagen, dvs. 2 juni 2015. Vesak er den viktigste helligdagen i buddhismen hvor man feirer den historiske Buddhas fødsel og ifølge noen tradisjoner hans oppvåkning.

For mere informasjon se nettsiden: www.tibetansk-buddhisme.no
eller Facebook-siden: www.facebook.com/groups/117148731646063