"Urban Permaculture: The Micro Space"

Dato: lørdag 30. mai 2015 kl. 14.00 (billettkjøp fra kl. 13.00)

Visningssted: Kulturhuset Stabekk Kino, Gamle Ringeriksvei 5, 1321 Stabekk.

Kart til Kulturhuset Stabekk Kino

Trailer til månedens film: Urban Permaculture: The Micro Space

 


 

"The problems of the world are becoming increasingly complex yet the answers remain embarrassingly simple." ~ Bill Mollison

I denne filmen møter vi Geoff Lawton, en av de etterhvert mange som underviser i permakulturelle prinsipper. Permakultur handler om hvordan vi på best mulig måte kan tilrettelegge for naturens krefter og samspillet mellom disse. I filmen får vi bl.a. se forskjellige hager som er blitt bygget opp gjennom bruk av disse prinsippene og blir gjort kjent med de ulike elementene de består av. Geoff forklarer deres ulike funksjoner og hvordan elementene støtter hverandre. Vi ser hvordan han sammen med en gruppe med permakultur-studenter renoverer en hage fullstendig. Eieren vil ha mest mulig mat voksende i egen hage for å være selvforsynt. Geoff og hans team planlegger den ultimate løsningen for maksimal matproduksjon.

Han ser ut som en hengslete cowboy, og kanskje er det ikke så langt fra sannheten heller, idet han skrider til verket sammen med sine 15 medsammensvorne studenter, og transformerer pyntehager til oaser fulle av mat. Som han selv liker å si det, - mange av oss vet alt om teknologi og hvordan å benytte den, men vi har mistet kontakten med det intrikate forholdet mellom de ulike elementene i naturen, en natur som befinner seg rett utenfor soveromsvinduet vårt.  

Geoff opplever at vi behøver å forbinde oss med naturen igjen slik at vi kan komme i dypere kontakt med oss selv og et liv som er bærekraftig. Det er det den Urbane Permakulturen handler om. 

Geoff Lawton er en internasjonalt anerkjent lærer, konsulent og utøver innen permakultur. Siden 1985 har han planlagt og utviklet permakulturelle prosjekter i over 30 land for individer/grupper, samfunn, offentlige selskaper, hjelpeorganisasjoner og multinasjonale bedrifter. Han emigrerte fra England til Australia og studerte senere permakultur med Bill Mollison, en av grunnleggerne av permakultur,  i Tasmania. Geoff etablerte Permaculture Research Institute ved Tagari gård i New South Wales i Australia. En gård på 1470m² som allerede var under utvikling som et permakulturelt prosjekt av Bill Mollison. Instituttet er siden blitt flyttet til Zaytuna gård i Channon. Geoff Lawton har også undervist Permaculture Design Certificate kurs.

 

Geoff Lawton Urban Permaculture
Geoff Lawton