"A Quest for Meaning"

Dato: SØNDAG 27. september 2015 kl. 14.00 (billettkjøp fra kl. 13.00)

Visningssted: Kulturhuset Stabekk Kino, Gamle Ringeriksvei 5, 1321 Stabekk.

Kart til Kulturhuset Stabekk Kino

Trailer til månedens film: A Quest for Meaning

 


A Quest for Meaning cover

A Quest for Meaning Coste and De La Menardiere

 

"A Quest for Meaning" er som en road movie på jakt etter visdom og sunn fornuft. Den handler ikke bare om miljø, mennesker, møter eller reise. Den er hverken fiction eller non fiction, den er personlig uten å bli privat. Marc og Nathanael binder sammen visdommen fra en bybonde, en cellebiolog, en omreisende shaman og en sanger som ble direktør, og inviterer oss til å ta del i deres sjelegranskende søken, som setter spørsmålstegn ved vår visjon om jorden.

Når Nathanael reiser for å besøke Marc i New York er det 10 år siden de to så hverandre sist. Siden den gang har livene deres gått i svært ulike retninger. Nathanael har akkurat sluttført en film om miljøet i India og Marc eksporterer vann for et globalt selskap. Nathanael gir Marc noen dokumentarfilmer om hva som foregår i verden, men Marc er ikke interessert i å la sin lille og lykkelige boble forstyrres. Men, en dag bringer en liten ulykke hans amerikanske drøm til en slutt. Bundet til sengen begynner han å se på de filmene som Nathanael har lagt igjen. Fra det øyeblikket han ser dem vil ikke samvittigheten hans la ham være i fred. Marc reiser til India for å møte Nathanael og slå følge med ham på det som vil utvikle seg til å bli deres improviserte og storslagne reise. Gjennom øyeblikk fulle av tvil, - øyeblikk fulle av glede og utrolige beretninger blir reisen deres en initiering til en helt ny måte å se verden og det levende livet på. De inviterer oss til å slå følge med dem i å revurdere vårt syn på natur, glede og meningen med livet. Dette er 87 minutter som hjelper oss til å ta tilbake vår tillit til vår egen evne til å skape endringer i oss selv og samfunnet.

I filmen medvirker bl.a. Vandana Shiva, Satish Kumar, Pierre Rahhi, Frederic Lenoir, Trinh Xuan Thuan, Chaty Secaria, Bruce Lipton, Marianne Sebastien, Jules Dervaes, Herve Kempf. Klikk her for å lese mer.

enquetedesens-lefilm.com (A Quest for Meaning - film nettside)

 

A Quest for Meaning - Vandana Shiva A Quest for Meaning image