"Dreams of Damanhur"

Dato: Lørdag 28. november 2015 kl. 14.00 (billettkjøp fra kl. 13.00)

Visningssted: Kulturhuset Stabekk Kino, Gamle Ringeriksvei 5, 1321 Stabekk.

Kart til Kulturhuset Stabekk Kino

Trailer til månedens film: Dreams of Damanhur
Innleder: Poiana Issopo

 


Dreams of Damanhur DVD cover

 

Dreams of Damanhur - hall

Dreams of Damanhur - people

Dreams of Damanhur - hall 2

Dreams of Damanhur - house

 

Dreams of Damanhur

Denne dokumentaren, som i utgangspunktet skulle handle om Damanhurs kunstverk, har blitt til en flerdimensjonal reise inn i hjertet av en ny og voksende sivilisasjon, så unik at du må erfare den for å forstå omfanget av den. Dette er ett samfunn der ingenting er umulig og hvor det ikke finnes grenser for hva som lar seg gjøre.

Utforsk det enorme komplekset av underjordiske, kunst utsmykkede templer, gravd ut for hånd inne i fjellet. Lytt til planter som skaper musikk sammen med mennesker. Besøk Damanhurs vitenskapelige laboratorier, hvor nye kilder for mat og energi blir utviklet. Damanhur har sin egen myntenhet og sitt eget nylig utviklede språk.

Skjulte dører og hemmelige ganger er normalen når du beveger deg gjennom denne verden av konstante overraskelser og undring. Kom å se med egne øyne når lag for lag av dette betagende og fremsynte samfunnet blir avdekket.

Damanhur ble grunnlagt i 1975 av en gruppe italienske visjonære ledet av Oberto Airaudi. Landsbyen ligger i Piedmont region i nordvestre Italia, 52 km fra Torino. Utover det vakre Valchiusella og Alto Canavese området finnes det mange nucleos, gårder og fasiliteter som til sammen dekker ett område på over 5000 dekar. Det er over 1000 innbyggere i Damanhur og mange tusen flere som er tilknyttet Damanhur fra hele verden.

«The Damanhur Federation of Communities» er en samling av samfunn og økolandsbyer dedikert til utviklingen av sosial, spirituel og kunstnerisk vekst. Den har sine egne lover, sosiale og politiske strukturer, skoler og pengesystem. Damanhurianerene bor i ansamlinger av hus, kallt nucleos, - spansk for kjerner. Hver kjerne har spesielle egenskaper, interesser og ferdigheter som bidrar til helheten. Damanhur har mange industrier og forretninger som skaper en økonomisk motor som støtter samfunnet deres og bidrar til landsbyene og samfunnene som finnes i området.

Damanhur, som betyr "city of light" fokuserer på tre ulike områder av bærekraftighet, mat, energi og kultur, i den opplevelse at disse tre områdene er pelene som ett selvstendig samfunn står på og som er grunnlaget for ett folks identitet.

Om Filmskaperen

I 2005 fant filmskaper Keith Busha, en selverklært skeptiker og vandrer, seg dratt mot Italia for å se og filme kunsten til et unikt og i all hovedsak ukjent samfunn. Det som møtte ham da han kom frem, var så mye mere enn kunstverk, selv om den var storslått nok i seg selv. Det tok ham mange besøk og mye forskning før han åpnet sitt hjerte og sinn og lot seg transformere av undrene som ble skapt av dette opplyste og oppfinnsomme samfunnet. Denne dokumentaren ble ferdigstilt i 2011.

For å hjelpe ham å fortelle historien og skape dokumentaren om Damanhur samlet Keith et team som inkluderte Lori Butterfield, - Emmy Award, fatter og produsent, National Geographic, Discovery Channel Duane Empey, - Emmy Award, filmfotograf, National Geographic, Discovery Channel Gareth Harvey, produsent, regissøre og forfatter, National Geographic, 60 Minutes.

Dette er den første uavhengige dokumentaren som utforsker hemmelighetene og mysteriene i dette ekstraoridinære samfunnet av oppfinnere, kunstnere og tenkere. Et samfunn som kan tenkes å holde nøkkelen til menneskehetens fremtid.

 

Innledning av Poiana Issopo

Poiana Issopo

Poiana Issopo - Anne Gjeitanger tidligere forlagsredaktør, nå forfatter og healer, samt innbygger av Damanhur og ambassadør for Damanhur i Norge.

Siden 2005 har jeg utgitt i alt ti bøker, syv romaner på Forlaget Oktober, og tre kanaliseringer, hvorav den siste (“I kamelens øye”) kom på Liv forlag i august i år. Jeg har bodd i Damanhur siden 2007, og virker som behandler innenfor damanhurianske disipliner i tillegg til å holde foredrag og arrangere damanhurianske kurs i Norge. Damanhur er et holistisk samfunn, et sosialt eksperiment med tanke på fremtidige samfunnsløsninger, og anser seg om del av et både jordisk og spirituelt økosystem. Kursene handler om alt fra community-bygging basert på 40 års erfaring med levende felleskap til spirituell frigjøring basert på en solid esoterisk kunnskapsbase. Du finner oss jevnlig blant annet på Unity senter i Oslo og Sola helsefarm i Stavanger.

www.damanhur.org
scandinavia@damanhur.it

 

Dreams of Damanhur - Temple