Historien bakenfor 2012: Time for a Change
fra filmskaperen João Amorim

 

 



2012: Time for Change Director João Amorim

João Amorim

Tilbake til film siden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

João forteller historien om hvordan han ble inspirert til å lage 2012: Time for Change:

"En sen kveld i slutten av 2006, i en East Village leilighet i New York satt jeg engasjert i en lang samtale med noen serbiske venner. En av dem Nino begynte å snakke om 2012 og Daniel Pinchbeck. Skeptiker som jeg er så tok jeg i utgangspunktet å avviste diskusjonen som New Age tull. Nino insisterte på at det ikke var tull og til slutt overbeviste han meg til å få tak i Daniels bok."

"Mens jeg leste begynte jeg å kjenne igjen de synpunktene som ble uttrykt i boken. Ideen at vi gradevis beveger oss mot glemsel at systemet har gjort oss til slaver av en mistolkning av tidaspektet og at vi trenger å komme i balanse i forhold til naturen rundt oss og utvikle vår bevisthet hadde en dyp resonans med mine egne ideer. Boken vekket opp igjen mange av mine tidligste idealer og minner om mine egne shamanistiske erfaringer som jeg hadde undertrykt når jeg gikk inn i jobb med å drive store animasjons prosjekter og regissere tv reklamer."

"Innen jeg hadde lest ferdig boken var jeg overbevist at en film rundt disse ideene en som kombinerte vårt potensiell for bevissthets evolusjon med praktiskte løsninger var veldig nødvendig. Jeg ble også klar over at mine evner innen animasjon kunne hjelpe til med å illustrere disse ideene med å skape en inspirerende fortelling som kunne hjelpe mennesker på sin vei av selvrealisering og jobben det er med å transformere selvet. Grepet av inspirasjon ville jeg finne denne Pinchbeck karakteren som jeg visste bodde i New York. Jeg prøvde å ta kontakt med min serbiske venn, Nino men han var borte. Noen uker senere så kom jeg over han og spurte han om Pinchbeck. Han sa at han ikke hadds Pinchbecks telefon nummer men kunne prøve å finne dette og så si ifra. Jeg ventet spent noen uker, men hørte ikke noe fra Nino, så en dag ringte han. Nino hadde dårilige nyheter for han visste ikke hvordan å få tak i Daniel. Noe senere var jeg hos en venn og stirred frustret inn i book covered til Daniels bok, da en telefon ringte. Det var Nino, han hadde akkurat kommet over Daniel som sa at João kunne ringe han. Synkronisering er et stort tema i boken og dette var jo et fint synkronisering syntes jeg."

"Fra da så ble Daniel og jeg gode venner og kolleger. Vårt første prosjekt sammen var et kort film som heter "Toward 2012" med animasjon som utforsker Daniels ideer om en evolusjon av bevisshet og tidens natur. Vi skapte firmaet Postmodern TImes med Nikos Katsounis og utviklet animasjon serien "Beyond 2012, Perspectives on the Next Age." (tilgjengelig på DVD igjennom UFOTV) Denne serien ledet til det animerte prosjektet dokumentaren "2012: Time for Change". Ginancarlo Canavesio fra Magnusta Productions likte prosjektet og gikk inn i samarbeid med Postmodern Times og Curious Pictures til å bringe denne drømmen til live."


Animasjon
Joao planla fra begynnelsen av å bruke flere animerte sequenser i filmen. De første storyboards for noen av scenene ble laget intil et år før produksjonen av animasjonene begynte.